22 °C Budapest

Kamionnyi hamis cigi akadt fenn a szűrőn

2009. december 22. 10:02

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának munkatársai Deszk közelében, a 43-as számú főúton ellenőriztek egy magyar rendszámú kamiont.

A Romániából érkező tehergépkocsi a fuvarokmánya szerint szigetelőanyagot (Nikecell) szállított, azonban a raktér átvizsgálásakor a pénzügyőrök nagy mennyiségű magyar adójegy nélküli Marble márkájú cigarettára bukkantak.

A Vám- és Pénzügyőrség a járműből előkerült 129 500 doboz, közel 70 millió forint értékű füstölnivalót és a szállításhoz használt kamiont lefoglalta, a magyar állampolgárságú férfi ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. Az ügyben kiszabható jövedéki bírság 82 millió forint is lehet.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem