Újraélesített korbácsrendelet: büntetik a túl drágán "gyógyító" orvosokat

Pénzcentrum
2010. január 11. 10:17

181 orvosnak kell első körben kötelező, önköltséges képzésen részt vennie, mivel az átlagosnál drágább orvosságokat írtak fel betegeiknek. A büntetésben részesülők szinte mindegyike idős, több szakvizsgás, vagyis jól képzett doktor - írja a Népszabadság.

Az az orvosokat takarékosabb gyógyszerrendelésre szorító rendelkezés, vagyis a korbácsrendelet augusztusi újraélesítése óta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) négy terápiás területen figyeli az orvosok felírási szokásait négy: a gyomorbántalmak, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, valamint a vérzsírcsökkentés területén. Ha valaki az átlagnál legalább ötven százalékkal költségesebben kezeli a betegeit, kötelező önköltséges tanfolyamon résztvennie.

A büntetésben részesített orvosok szerint ők csak a szabályokat alkalmazták a szövődmény- és mellékhatásmentes gyógyulás érdekében. A kötelezően elrendelt tanfolyamoknak szintén nem látják értelmét az orvosok, mondván: azok az orvosok, szakmai tekintélyek tartják majd az előadást, akik azokat a korszerű terápiás útmutatókat írták, amelyek alapján gyógyítottak.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35