24 °C Budapest

Horror videó: vigyázz a hamis gyógyszerekkel!

Pénzcentrum
2009. november 9. 20:02

Túl van első televíziós vetítésén Nagy-Britanniában a megbízhatatlan weboldalakról vásárolt gyógyszerek veszélyeire figyelmeztető reklámfilm. A spotot elsőként a Channel 4 adó sugározta, felkavaró tartalma miatt este 11 óra után - írja a hamisitasellen.hu.

Korábban a Brit Reklámhatóságnak vizsgálnia kellett a hirdetés tartalmát a beérkező panaszok miatt. A testület szerint azonban a reklám elfogadható, mert egy súlyos problémára akarja felhívni a figyelmet, és ennek érdekében él megdöbbentő képi eszközökkel.

A hirdetés egy széles körű kampányba illeszkedik, amelyet a Pfizer, a Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) és a Brit Királyi Gyógyszerész Társaság (RPSGB) indított, különböző betegjogi civil szervezetekkel karöltve.

A "Vedd komolyan, írasd fel!" (Get Real, Get a Prescription!) nevű kezdeményezést országszerte óriásplakátok, és egy hét állomásos tájékoztató körút népszerűsíti. A kezdeményező szervezetek megállapodtak a Sun napilappal, amelynek hasábjain interaktív játékot szentelnek a kérdésnek.

Egy brit orvosi szaklap felmérése szerint a szigetországban praktizáló orvosok negyede kezelt már olyan beteget, akinek az online vásárolt gyógyszerek mellékhatásai okozták panaszait.

Figyelem! Felkavaró képek! 


"Patkányméreg. Csak egy azon összetevők közül, amit az illegális honlapokról vásárolt hamis gyógyszerek tartalmazhatnak."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Az angolszász országokban -elsősorban Nagy-Britanniában- egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló sokkoló videók a társadalmi célú hirdetések között. Sok esetben ugyanis ilyen brutális képi-és hanghatásokra van szükség ahhoz, hogy az üzenet eljusson a címzettekhez, elsősorban a fiatal célközönséghez.


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 10:39
A kormánypárti Metropol egy 2023 augusztusi cikkében több valótlanságot állított a főváros gazdálkod...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem