1 °C Budapest

Horror videó: vigyázz a hamis gyógyszerekkel!

Pénzcentrum
2009. november 9. 20:02

Túl van első televíziós vetítésén Nagy-Britanniában a megbízhatatlan weboldalakról vásárolt gyógyszerek veszélyeire figyelmeztető reklámfilm. A spotot elsőként a Channel 4 adó sugározta, felkavaró tartalma miatt este 11 óra után - írja a hamisitasellen.hu.

Korábban a Brit Reklámhatóságnak vizsgálnia kellett a hirdetés tartalmát a beérkező panaszok miatt. A testület szerint azonban a reklám elfogadható, mert egy súlyos problémára akarja felhívni a figyelmet, és ennek érdekében él megdöbbentő képi eszközökkel.

A hirdetés egy széles körű kampányba illeszkedik, amelyet a Pfizer, a Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) és a Brit Királyi Gyógyszerész Társaság (RPSGB) indított, különböző betegjogi civil szervezetekkel karöltve.

A "Vedd komolyan, írasd fel!" (Get Real, Get a Prescription!) nevű kezdeményezést országszerte óriásplakátok, és egy hét állomásos tájékoztató körút népszerűsíti. A kezdeményező szervezetek megállapodtak a Sun napilappal, amelynek hasábjain interaktív játékot szentelnek a kérdésnek.

Egy brit orvosi szaklap felmérése szerint a szigetországban praktizáló orvosok negyede kezelt már olyan beteget, akinek az online vásárolt gyógyszerek mellékhatásai okozták panaszait.

Figyelem! Felkavaró képek! 


"Patkányméreg. Csak egy azon összetevők közül, amit az illegális honlapokról vásárolt hamis gyógyszerek tartalmazhatnak."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Az angolszász országokban -elsősorban Nagy-Britanniában- egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló sokkoló videók a társadalmi célú hirdetések között. Sok esetben ugyanis ilyen brutális képi-és hanghatásokra van szükség ahhoz, hogy az üzenet eljusson a címzettekhez, elsősorban a fiatal célközönséghez.


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 16:38
A miniszterelnök külföldi újságíróknak tartott háttérbeszélgetést, de az erről szóló cikket két hely...
Holdblog  |  2023. január 27. 12:47
HOLD After Hours. Adásunkban halmozzuk a titulusokat, ami még jól jöhet a hajbókoló világban. De les...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?