Horror videó: vigyázz a hamis gyógyszerekkel!

Pénzcentrum
2009. november 9. 20:02

Túl van első televíziós vetítésén Nagy-Britanniában a megbízhatatlan weboldalakról vásárolt gyógyszerek veszélyeire figyelmeztető reklámfilm. A spotot elsőként a Channel 4 adó sugározta, felkavaró tartalma miatt este 11 óra után - írja a hamisitasellen.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Korábban a Brit Reklámhatóságnak vizsgálnia kellett a hirdetés tartalmát a beérkező panaszok miatt. A testület szerint azonban a reklám elfogadható, mert egy súlyos problémára akarja felhívni a figyelmet, és ennek érdekében él megdöbbentő képi eszközökkel.

A hirdetés egy széles körű kampányba illeszkedik, amelyet a Pfizer, a Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) és a Brit Királyi Gyógyszerész Társaság (RPSGB) indított, különböző betegjogi civil szervezetekkel karöltve.

A "Vedd komolyan, írasd fel!" (Get Real, Get a Prescription!) nevű kezdeményezést országszerte óriásplakátok, és egy hét állomásos tájékoztató körút népszerűsíti. A kezdeményező szervezetek megállapodtak a Sun napilappal, amelynek hasábjain interaktív játékot szentelnek a kérdésnek.

Egy brit orvosi szaklap felmérése szerint a szigetországban praktizáló orvosok negyede kezelt már olyan beteget, akinek az online vásárolt gyógyszerek mellékhatásai okozták panaszait.

Figyelem! Felkavaró képek! 


"Patkányméreg. Csak egy azon összetevők közül, amit az illegális honlapokról vásárolt hamis gyógyszerek tartalmazhatnak."


Az angolszász országokban -elsősorban Nagy-Britanniában- egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló sokkoló videók a társadalmi célú hirdetések között. Sok esetben ugyanis ilyen brutális képi-és hanghatásokra van szükség ahhoz, hogy az üzenet eljusson a címzettekhez, elsősorban a fiatal célközönséghez.


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20