14 °C Budapest

H1N1 oltás háromezerért, a nap 12 órájában

Pénzcentrum
2009. november 20. 08:02

Tizenkét órában lehet majd felkeresni a péntektől felállított oltóközpontokat, ahol háromezer forintért oltanak az új influenza ellen. A Nyugat-Dunántúlon hiány lehet a vakcinákból - írja az Index.

Péntektől huszonkilenc oltóközpont működik az országban, ezeket reggel nyolctól este nyolcig lehet majd felkeresni, mondta az egészségügyi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A jövő hét végére már kétszáz ilyen központ lesz - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.

A központokban megkapható oltásért összesen 3000 forintot kell majd fizetni, ebben benne van a patikákban 1930 forintért kapható vakcina és az oltás ára is. A tárcavezető ismertetése szerint az oltóközpontok az ÁNTSZ-től kapják a vakcinát, amelyből 200-500 adag közötti mennyiséget szállítanak ki első körben.

Oltóközpontok lesznek az ÁNTSZ által működtetett oltási központok és a minisztérium fenntartásában működő kórházak.
Az oltóközpontokban azokat várják, akik csak térítés ellenében kaphatják meg a védőoltást. Minden oltóközpontban egy orvos és egy asszisztens fog közreműködni, ők a kijelölt intézmények munkatársai lesznek. Az oltásért elkért díj is helyben marad, azonban a védőoltással el kell számolnia az intézménynek.

Székely Tamás ismertetése szerint ilyen helyeken oltást kaphatnak a magyar állampolgárokon kívül azok, akik tartózkodási engedéllyel rendelkeznek vagy a menekültek és a menedékesek is.

Az oltóközpontok listája megtalálható a minisztérium honlapján.

Nincs elég vakcina a Nyugat-Dunántúlon

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A gyógyszertárakban egyre fogy a H1N1 elleni oltóanyag a Nyugat-Dunántúlon. A patikák ráadásul egy ideig nem is kapnak újabb vakcinákat, a régióban ugyanis az ingyenes és térítésköteles Fluval P oltóanyagok kiszállítását az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet megtagadta.

A regionális ÁNTSZ ezért körlevélben értesítette a kistérségi tiszti főorvosokat, hogy "a gyógyszertárak számára elérhető térítésköteles oltóanyag kiadását azonnali hatállyal függesszék fel." Dr. Paller Judit regionális tiszti főorvos elmondta: azért kérték, hogy a patikáknak ne adjanak oltóanyagot, mert a régió által igényelt szállítmány nem érkezett meg időben és a most rendelkezésre álló készleteket az ellátatlan területekre kellett átcsoportosítani.

A tiszti főorvos hangsúlyozta, elsősorban a rizikócsoportok oltását kell megoldani és csak utána jöhet a patikák kiszolgálása. Hozzátette: reményeik szerint jövő hét elejére megérkezik az ígért szállítmány és nem lesz további fennakadás az ellátásban.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem