6 °C Budapest

H1N1 oltás háromezerért, a nap 12 órájában

Pénzcentrum
2009. november 20. 08:02

Tizenkét órában lehet majd felkeresni a péntektől felállított oltóközpontokat, ahol háromezer forintért oltanak az új influenza ellen. A Nyugat-Dunántúlon hiány lehet a vakcinákból - írja az Index.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Péntektől huszonkilenc oltóközpont működik az országban, ezeket reggel nyolctól este nyolcig lehet majd felkeresni, mondta az egészségügyi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A jövő hét végére már kétszáz ilyen központ lesz - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.

A központokban megkapható oltásért összesen 3000 forintot kell majd fizetni, ebben benne van a patikákban 1930 forintért kapható vakcina és az oltás ára is. A tárcavezető ismertetése szerint az oltóközpontok az ÁNTSZ-től kapják a vakcinát, amelyből 200-500 adag közötti mennyiséget szállítanak ki első körben.

Oltóközpontok lesznek az ÁNTSZ által működtetett oltási központok és a minisztérium fenntartásában működő kórházak.
Az oltóközpontokban azokat várják, akik csak térítés ellenében kaphatják meg a védőoltást. Minden oltóközpontban egy orvos és egy asszisztens fog közreműködni, ők a kijelölt intézmények munkatársai lesznek. Az oltásért elkért díj is helyben marad, azonban a védőoltással el kell számolnia az intézménynek.

Székely Tamás ismertetése szerint ilyen helyeken oltást kaphatnak a magyar állampolgárokon kívül azok, akik tartózkodási engedéllyel rendelkeznek vagy a menekültek és a menedékesek is.

Az oltóközpontok listája megtalálható a minisztérium honlapján.

Nincs elég vakcina a Nyugat-Dunántúlon

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A gyógyszertárakban egyre fogy a H1N1 elleni oltóanyag a Nyugat-Dunántúlon. A patikák ráadásul egy ideig nem is kapnak újabb vakcinákat, a régióban ugyanis az ingyenes és térítésköteles Fluval P oltóanyagok kiszállítását az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet megtagadta.

A regionális ÁNTSZ ezért körlevélben értesítette a kistérségi tiszti főorvosokat, hogy "a gyógyszertárak számára elérhető térítésköteles oltóanyag kiadását azonnali hatállyal függesszék fel." Dr. Paller Judit regionális tiszti főorvos elmondta: azért kérték, hogy a patikáknak ne adjanak oltóanyagot, mert a régió által igényelt szállítmány nem érkezett meg időben és a most rendelkezésre álló készleteket az ellátatlan területekre kellett átcsoportosítani.

A tiszti főorvos hangsúlyozta, elsősorban a rizikócsoportok oltását kell megoldani és csak utána jöhet a patikák kiszolgálása. Hozzátette: reményeik szerint jövő hét elejére megérkezik az ígért szállítmány és nem lesz további fennakadás az ellátásban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06