H1N1 oltás háromezerért, a nap 12 órájában

Pénzcentrum
2009. november 20. 08:02

Tizenkét órában lehet majd felkeresni a péntektől felállított oltóközpontokat, ahol háromezer forintért oltanak az új influenza ellen. A Nyugat-Dunántúlon hiány lehet a vakcinákból - írja az Index.

Péntektől huszonkilenc oltóközpont működik az országban, ezeket reggel nyolctól este nyolcig lehet majd felkeresni, mondta az egészségügyi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A jövő hét végére már kétszáz ilyen központ lesz - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter.

A központokban megkapható oltásért összesen 3000 forintot kell majd fizetni, ebben benne van a patikákban 1930 forintért kapható vakcina és az oltás ára is. A tárcavezető ismertetése szerint az oltóközpontok az ÁNTSZ-től kapják a vakcinát, amelyből 200-500 adag közötti mennyiséget szállítanak ki első körben.

Oltóközpontok lesznek az ÁNTSZ által működtetett oltási központok és a minisztérium fenntartásában működő kórházak.
Az oltóközpontokban azokat várják, akik csak térítés ellenében kaphatják meg a védőoltást. Minden oltóközpontban egy orvos és egy asszisztens fog közreműködni, ők a kijelölt intézmények munkatársai lesznek. Az oltásért elkért díj is helyben marad, azonban a védőoltással el kell számolnia az intézménynek.

Székely Tamás ismertetése szerint ilyen helyeken oltást kaphatnak a magyar állampolgárokon kívül azok, akik tartózkodási engedéllyel rendelkeznek vagy a menekültek és a menedékesek is.

Az oltóközpontok listája megtalálható a minisztérium honlapján.

Nincs elég vakcina a Nyugat-Dunántúlon

A gyógyszertárakban egyre fogy a H1N1 elleni oltóanyag a Nyugat-Dunántúlon. A patikák ráadásul egy ideig nem is kapnak újabb vakcinákat, a régióban ugyanis az ingyenes és térítésköteles Fluval P oltóanyagok kiszállítását az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet megtagadta.

A regionális ÁNTSZ ezért körlevélben értesítette a kistérségi tiszti főorvosokat, hogy "a gyógyszertárak számára elérhető térítésköteles oltóanyag kiadását azonnali hatállyal függesszék fel." Dr. Paller Judit regionális tiszti főorvos elmondta: azért kérték, hogy a patikáknak ne adjanak oltóanyagot, mert a régió által igényelt szállítmány nem érkezett meg időben és a most rendelkezésre álló készleteket az ellátatlan területekre kellett átcsoportosítani.

A tiszti főorvos hangsúlyozta, elsősorban a rizikócsoportok oltását kell megoldani és csak utána jöhet a patikák kiszolgálása. Hozzátette: reményeik szerint jövő hét elejére megérkezik az ígért szállítmány és nem lesz további fennakadás az ellátásban.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19