21 °C Budapest

A VPOP eredménye: 99,9%

MTI
2009. december 17. 13:02

Csaknem teljes tisztaságú, azaz 99,9 alkoholszázalékos szeszt foglaltak le két orgazdától a vámosok Hatvan mellett, és elfogták a tranzakció vélhető irányítóját is - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Varga Zoltán közölte: ilyen jó minőségű és magas alkoholtartalmú szeszt elsősorban az egészségügyben használnak. Csempészektől és orgazdáktól az idén még nem koboztak el ilyen tiszta szeszt Észak-Magyarországon. Ezért az eljárás során azt is vizsgálják, honnan szerezte be az eladó a feketepiacon ritkaságnak számító árut.

A részletek kapcsán a szóvivő kifejtette: Hatvan mellett találkozott a Pest megyében élő eladó és a Nógrád megyei vevő, mindkettejük lakásától 60 kilométerre, egy földúton. A vámosok eladás közben csaptak le rájuk, amikor a két középkorú férfi éppen a tiszta szesszel teli hordókat pakolta át egyik autóból a másikba.

A hatóság emberei egy harmadik, a földúthoz közeli benzinkútnál várakozó férfit is előállítottak, őt az idén már többször elfogták illegális szeszszállítmánnyal. Őt a legutóbb nyáron leplezték le, akkor 10 hónap börtönbüntetést kapott jövedéki orgazdaság miatt, büntetését azonban két év próbaidőre felfüggesztették. "Most - az eddigi vizsgálatok szerint - ő irányította a háttérből a tranzakciót" - ismertette Varga Zoltán.

A vámosok mindhárom férfinál házkutatást tartottak. Egyiküknél illegális szeszes ital előállításához szükséges eszközöket és további tiszta szeszt foglaltak le. Az akcióban így összesen 220 liter, mintegy 700 liternyi szeszes ital előállításához alkalmas tiszta szeszt koboztak el a vámosok a három férfitól. Emellett mindhármuk ellen eljárást indítottak üzletszerűen elkövetett jövedéki orgazdaság miatt.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem