7 °C Budapest

A VPOP eredménye: 99,9%

MTI
2009. december 17. 13:02

Csaknem teljes tisztaságú, azaz 99,9 alkoholszázalékos szeszt foglaltak le két orgazdától a vámosok Hatvan mellett, és elfogták a tranzakció vélhető irányítóját is - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Varga Zoltán közölte: ilyen jó minőségű és magas alkoholtartalmú szeszt elsősorban az egészségügyben használnak. Csempészektől és orgazdáktól az idén még nem koboztak el ilyen tiszta szeszt Észak-Magyarországon. Ezért az eljárás során azt is vizsgálják, honnan szerezte be az eladó a feketepiacon ritkaságnak számító árut.

A részletek kapcsán a szóvivő kifejtette: Hatvan mellett találkozott a Pest megyében élő eladó és a Nógrád megyei vevő, mindkettejük lakásától 60 kilométerre, egy földúton. A vámosok eladás közben csaptak le rájuk, amikor a két középkorú férfi éppen a tiszta szesszel teli hordókat pakolta át egyik autóból a másikba.

A hatóság emberei egy harmadik, a földúthoz közeli benzinkútnál várakozó férfit is előállítottak, őt az idén már többször elfogták illegális szeszszállítmánnyal. Őt a legutóbb nyáron leplezték le, akkor 10 hónap börtönbüntetést kapott jövedéki orgazdaság miatt, büntetését azonban két év próbaidőre felfüggesztették. "Most - az eddigi vizsgálatok szerint - ő irányította a háttérből a tranzakciót" - ismertette Varga Zoltán.

A vámosok mindhárom férfinál házkutatást tartottak. Egyiküknél illegális szeszes ital előállításához szükséges eszközöket és további tiszta szeszt foglaltak le. Az akcióban így összesen 220 liter, mintegy 700 liternyi szeszes ital előállításához alkalmas tiszta szeszt koboztak el a vámosok a három férfitól. Emellett mindhármuk ellen eljárást indítottak üzletszerűen elkövetett jövedéki orgazdaság miatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?