15 °C Budapest

A VPOP eredménye: 99,9%

MTI
2009. december 17. 13:02

Csaknem teljes tisztaságú, azaz 99,9 alkoholszázalékos szeszt foglaltak le két orgazdától a vámosok Hatvan mellett, és elfogták a tranzakció vélhető irányítóját is - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokságának szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Varga Zoltán közölte: ilyen jó minőségű és magas alkoholtartalmú szeszt elsősorban az egészségügyben használnak. Csempészektől és orgazdáktól az idén még nem koboztak el ilyen tiszta szeszt Észak-Magyarországon. Ezért az eljárás során azt is vizsgálják, honnan szerezte be az eladó a feketepiacon ritkaságnak számító árut.

A részletek kapcsán a szóvivő kifejtette: Hatvan mellett találkozott a Pest megyében élő eladó és a Nógrád megyei vevő, mindkettejük lakásától 60 kilométerre, egy földúton. A vámosok eladás közben csaptak le rájuk, amikor a két középkorú férfi éppen a tiszta szesszel teli hordókat pakolta át egyik autóból a másikba.

A hatóság emberei egy harmadik, a földúthoz közeli benzinkútnál várakozó férfit is előállítottak, őt az idén már többször elfogták illegális szeszszállítmánnyal. Őt a legutóbb nyáron leplezték le, akkor 10 hónap börtönbüntetést kapott jövedéki orgazdaság miatt, büntetését azonban két év próbaidőre felfüggesztették. "Most - az eddigi vizsgálatok szerint - ő irányította a háttérből a tranzakciót" - ismertette Varga Zoltán.

A vámosok mindhárom férfinál házkutatást tartottak. Egyiküknél illegális szeszes ital előállításához szükséges eszközöket és további tiszta szeszt foglaltak le. Az akcióban így összesen 220 liter, mintegy 700 liternyi szeszes ital előállításához alkalmas tiszta szeszt koboztak el a vámosok a három férfitól. Emellett mindhármuk ellen eljárást indítottak üzletszerűen elkövetett jövedéki orgazdaság miatt.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?