24 °C Budapest

Fotók: a kivis dobozok mocskos titkai

Pénzcentrum
2009. december 14. 09:47

4 raklap kivi mögé rejtett százmilliós cigaretta szállítmánnyal próbálta átlépni a magyar határt egy ukrán kamionos - sikertelenül.

A röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatalnál jelentkezett belépésre a tegnapi napon egy ukrán állampolgár az általa vezetett tehergépjárművel. A benyújtott okmányok alapján a sofőr 2100 karton kivit szállított Görögországból Ukrajnába.

Forrás:VPOP


A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű röntgenvizsgálatát rendelték el. A röntgenkép elemzésekor egyértelműen kiderült, hogy a raktérben különböző anyagsűrűségű áru található. A fizikai ellenőrzés során a pénzügyőrök 4 raklap kivii gyümölcs mögött több mint 37 ezer karton Raquel Gold Classic adójegy nélküli cigarettát találtak elrejtve.

Forrás:VPOP


A vámhatóság a közel 245 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen csempészet bűntett elkövetése miatt eljárást indított.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem