5 °C Budapest

VPOP-akció: bukik a ScienNet? + friss információk

2009. november 26. 13:51

A VPOP a mai napon Budapestre és több megyére is kiterjedő összehangolt akciót kezdett meg egy különösen nagy adóhiányt okozó vállalkozás működésével összefüggésben. Habár a hatóság közleményéből nem derül ki, a Pénzcentrum információi szerint az akció a ScienNet ellen irányul. Értesülésünket igazolja az is, hogy a ScienNet honlapja sem elérhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 

FRISS:A Világgazdaság Online értesülése szerint őrizetbe vettékLeinemann Zsoltot, a ScienNet törzsvásárlói hálózat mögött álló Headmin Kft. ügyvezető igazgatóját.


A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a mai napon Budapestre és több megyére is kiterjedő összehangolt akciót kezdett meg egy különösen nagy adóhiányt okozó vállalkozás működésével összefüggésben.

A külföldön bejegyzett gazdálkodó szervezet a Magyar Köztársaság területén egy speciális törzsvásárlói közvetítő vállalkozást működtetett úgy, hogy a tevékenységével összefüggő, azt terhelő adófizetési kötelezettségének nem tett eleget.

A jelen adatok alapján több százmillió forintos adóhiányt keletkeztető vállalkozás működésével összefüggésben számos helyszínen történik házkutatás és tanúk kihallgatása a személyi és tárgyi bizonyítékok biztosítása érdekében.

Az adójogszabályokat megtévesztő módon kikerülő több offshore jellegű vállalkozást is felhasználó bonyolult hálózat valamennyi ismert és hazai pénzintézetnél megtalálható pénzeszközei a mai napon lefoglalásra kerültek. A büntetőeljárás nyilvánosságra hozható részleteiről a Vám- és Pénzügyőrség egy későbbi időpontban sajtótájékoztató keretében fog beszámolni.

Habár a hatóság közleményéből nem derül ki, a Pénzcentrum információi szerint az akció a ScienNet ellen irányul. Értesülésünket megerősíti az is, hogy nem elérhető a ScienNet honlapja, a sciennet.com, és a hirdetésekben szereplő gazdagodjon.com sem.

Mint arról beszámoltunk, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedély nélküli betétgyűjtés gyanújával piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a ScienNet-Rendszer elnevezésű törzsvásárlói rendszert.  PSZÁF: vizsgálat a ScienNet ellen! A tények

Bővebben a PSZÁF vizsgálatáról:

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?