-2 °C Budapest

VPOP-akció: bukik a ScienNet? + friss információk

2009. november 26. 13:51

A VPOP a mai napon Budapestre és több megyére is kiterjedő összehangolt akciót kezdett meg egy különösen nagy adóhiányt okozó vállalkozás működésével összefüggésben. Habár a hatóság közleményéből nem derül ki, a Pénzcentrum információi szerint az akció a ScienNet ellen irányul. Értesülésünket igazolja az is, hogy a ScienNet honlapja sem elérhető.

 

FRISS:A Világgazdaság Online értesülése szerint őrizetbe vettékLeinemann Zsoltot, a ScienNet törzsvásárlói hálózat mögött álló Headmin Kft. ügyvezető igazgatóját.


A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a mai napon Budapestre és több megyére is kiterjedő összehangolt akciót kezdett meg egy különösen nagy adóhiányt okozó vállalkozás működésével összefüggésben.

A külföldön bejegyzett gazdálkodó szervezet a Magyar Köztársaság területén egy speciális törzsvásárlói közvetítő vállalkozást működtetett úgy, hogy a tevékenységével összefüggő, azt terhelő adófizetési kötelezettségének nem tett eleget.

A jelen adatok alapján több százmillió forintos adóhiányt keletkeztető vállalkozás működésével összefüggésben számos helyszínen történik házkutatás és tanúk kihallgatása a személyi és tárgyi bizonyítékok biztosítása érdekében.

Az adójogszabályokat megtévesztő módon kikerülő több offshore jellegű vállalkozást is felhasználó bonyolult hálózat valamennyi ismert és hazai pénzintézetnél megtalálható pénzeszközei a mai napon lefoglalásra kerültek. A büntetőeljárás nyilvánosságra hozható részleteiről a Vám- és Pénzügyőrség egy későbbi időpontban sajtótájékoztató keretében fog beszámolni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Habár a hatóság közleményéből nem derül ki, a Pénzcentrum információi szerint az akció a ScienNet ellen irányul. Értesülésünket megerősíti az is, hogy nem elérhető a ScienNet honlapja, a sciennet.com, és a hirdetésekben szereplő gazdagodjon.com sem.

Mint arról beszámoltunk, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedély nélküli betétgyűjtés gyanújával piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a ScienNet-Rendszer elnevezésű törzsvásárlói rendszert.  PSZÁF: vizsgálat a ScienNet ellen! A tények

Bővebben a PSZÁF vizsgálatáról:

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?