Mégis lesz tarifaemelés jövőre a BKV-nál

Pénzcentrum
2009. december 16. 08:47

Megállapodást kötött a kormány a fővárossal a BKV jövő évi működését lehetővé tevő állami támogatásról. A rossz pénzügyi helyzetben lévő közlekedési cég számára összesen 23 milliárd forint plusz forrást találtak a politikusok.

Kemény feltételeket támaszt a kormány a BKV és a főváros számára az újabb állami mentőövért cserébe - ez volt az egyik üzenete Szollár Domokos kormányszóvivő tegnapi nyilatkozatának.

A kormány feltétele, hogy a főváros is szálljon be plusz forrásokkal a BKV finanszírozásába. A közlekedési vállalat tarifáit pedig nagyjából 4-5%-kal kell megemelnie a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak jövő év februárjától. A BKV-nak jövőre önerőből 7,3 milliárd forint költségcsökkentést kell kigazdálkodnia, valamint új szervezeti- és működési szabályzatot kell kidolgoznia a transzparens működés érdekében.

Korábban: 15 éve nem volt ilyen: nem emelik jövőre a BKV-tarifákat!

További feltétele a központi kormányzatnak, hogy a BKV, a Volán és a MÁV budapesti járatait hangolják össze, és minőségi illetve gazdasági szempontok megfontolása után a lehető legoptimálisabb megoldás alapján szervezzék át a főváros közlekedését - nyilatkozta Horváth Csaba fővárosi ügyekért felelős kormánybiztos a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A kormánybiztos a jövő évi jegyáremelést minimális mértékűnek tartotta, amely reál értéken csupán 1-2 forint díjnövekedést eredményez utazásonként.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?