-2 °C Budapest

Mégis lesz tarifaemelés jövőre a BKV-nál

Pénzcentrum
2009. december 16. 08:47

Megállapodást kötött a kormány a fővárossal a BKV jövő évi működését lehetővé tevő állami támogatásról. A rossz pénzügyi helyzetben lévő közlekedési cég számára összesen 23 milliárd forint plusz forrást találtak a politikusok.

Kemény feltételeket támaszt a kormány a BKV és a főváros számára az újabb állami mentőövért cserébe - ez volt az egyik üzenete Szollár Domokos kormányszóvivő tegnapi nyilatkozatának.

A kormány feltétele, hogy a főváros is szálljon be plusz forrásokkal a BKV finanszírozásába. A közlekedési vállalat tarifáit pedig nagyjából 4-5%-kal kell megemelnie a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak jövő év februárjától. A BKV-nak jövőre önerőből 7,3 milliárd forint költségcsökkentést kell kigazdálkodnia, valamint új szervezeti- és működési szabályzatot kell kidolgoznia a transzparens működés érdekében.

Korábban: 15 éve nem volt ilyen: nem emelik jövőre a BKV-tarifákat!

További feltétele a központi kormányzatnak, hogy a BKV, a Volán és a MÁV budapesti járatait hangolják össze, és minőségi illetve gazdasági szempontok megfontolása után a lehető legoptimálisabb megoldás alapján szervezzék át a főváros közlekedését - nyilatkozta Horváth Csaba fővárosi ügyekért felelős kormánybiztos a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A kormánybiztos a jövő évi jegyáremelést minimális mértékűnek tartotta, amely reál értéken csupán 1-2 forint díjnövekedést eredményez utazásonként.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem