1 °C Budapest

23 milliárd a BKV-nak: mentőöv a költségvetésből

Pénzcentrum
2009. december 14. 09:17

Minden jel szerint elhárult a közvetlen csődveszély a BKV-nál, miután a kormány és a főváros fő vonalaiban megegyezett a cégnek nyújtandó mentőövről -írja a Népszava.

A lap szerint a BKV 2010-ben 23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut, három részletben. Ezt az összeget a költségvetésből, és nem hitelként kapja a BKV. A 23 milliárdból ötöt a főváros ad, a kormány viszont garanciákat követel.

A támogatásról a következő egy-két hétben ismét a legmagasabb szinten várható megállapodás, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ismét találkozik Bajnai Gordon miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester, akik november végén már kerestek közösen megoldást a társaságot fenyegető csőd elhárítására.

A kormány által követelt garanciák közé tartozik egy etikai kódex kidolgozása, valamint a szakszervezetekkel kötött és év végén lejáró kollektív szerződés olyan átdolgozása, amely már jövőre megtakarításokat hoz. A kormány a sorozatos BKV-s botrányok, korrupciógyanús ügyek miatt szigorúan megköveteli a cégnél a felelősségi szintek egyértelműsítését, a jog- és hatáskörök tisztázását. Ez egy átlátható és a törvényes, takarékos gazdálkodás feltételeit elősegítő, teljesen új szervezeti és működési szabályzat (szmsz) elkészítését jelenti, melyen jelenleg is dolgozik a társaság.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?