19 °C Budapest

Bőven van pénz karácsonyi elektronikai ajándékokra

2009. december 16. 16:02

Az LCD tévék, a GPS készülékek és a netbookok az idei slágertermékek - derült ki a Depo.hu karácsonyi toplistájából. A tavaly főszerepet játszó játékkonzolok iránt visszaszorult a kereslet.

Idén az LCD tévé az egyik slágerajándék, míg játékkonzolból kevesebb kerül a fa alá, mint tavaly - többek között ez derült ki a közel 150 ezer terméket kínáló Depo.hu karácsonyi toplistájából. "Míg tavaly egyértelmű volt a játékkonzolok fölénye - decemberben a top10-be öt hasonló termék is bekerült -, addig idén a legkeresettebb alapgép is csupán a 19. helyet tudta megszerezni - mondta Szabari László, a Depo.hu üzletág vezetője. - Az LCD tévék ugyanakkor a legkeresettebb tíz termék közt három helyet is elfoglalnak."

Decemberben egyébként sokan keresik még a GPS készülékeket, netbookokat és számítástechnikai kiegészítőket. Bár a 2007-ben még slágerterméknek számító digitális fényképezőgépek már nem tartoznak a kedvencek közé, idén a negyedik helyet egy digitális képkeret foglalta el.

A Depo.hu statisztikái azt mutatják, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest az ünnepek előtt nem csökkent az érdeklődés, ugyanakkor idén drágább ajándékokat kerestek a látogatók. Míg a 2008-ban slágerterméknek számító játékkonzolok ára 30 ezer és 80 ezer forint között mozog, addig az idén népszerű LCD tévék közül a legolcsóbb is közel 90 ezer forintba kerül, míg a tizedik helyet elfoglaló modell csaknem 200 ezer forintot kóstál.

A Depo.hu-n keresett termékek közül idén a GPS készülékek, valamint a digitális képkeret számítanak "szerényebb" ajándéknak: míg előbbi ára 20-25 ezer forint körül mozog, addig a top10-ben szereplő képkeret 12 ezer forintért érhető el.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?