Albumok és újdonságok az Alexandra karácsonyi kínálatában

2009. december 15. 05:55

Bár az Alexandra könyváruház-lánc leginkább egyre szaporodó üzlethelyiségeiről ismert, a társaság az online piacon is komoly súllyal van jelen, sőt a legnagyobb könyves webáruházak közt foglalja el a helyét.

Az Alexandra ma már az ország valamennyi megyeszékhelyén és a nagyobb városokban is megtalálható, hiszen jelenleg 13 fővárosi és 75 vidéki üzletben várják a vásárlókat. Bár Matyi Dezső még tavaly is olyan kijelentéseket tett, hogy az online üzletágat csak "muszájból" csinálja és reméli, hogy az online kereskedelem súlya nem megy 15 százalék fölé, az Alexandra kedvezményeivel mégis az ország egyik meghatározó súlyú internetes könyváruházává nőtte ki magát.

Az Alexandra kínálatában idén karácsonykor főleg magyar nevek számítanak húzóerőnek, mint amilyen Müller Péter, Vámos Miklós vagy Vujity Tvrtko. A külföldi szerzők közül többek közt Paulo Coelho és Robin Cook új könyve számíthat vonzónak a vásárlók szemében. A karácsonykor megszokottnak megfelelően idén is a nagyméretű albukoknál várható a szokottnál is nagyobb árengedmény, egyes termékek kínálata pedig az év végéig a korábban hirdetettnél 40-80 százaléknál alacsonyabb áron kapható.

A cég a kereslet áltanos visszaesése ellenére is kis növekedésre számít az internetes forgalom terén. Az egy főre jutó átlagos vásárlás 5-6000 forintot tesz ki, a legkeresettebbek a direkt a karácsonyi szezonra kiadott újdonságok, valamint az akciós könyvek.

Az Alexandra online rendszerben a raktáron lévő könyvek szállítási határideje 1 munkanap; a délután ötig feladott rendelések másnap délután ötig kerülnek kiszállításra. A szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül, Magyarország egész területén egységesen 550 Ft, 10 000 Ft feletti megrendelés esetén pedig ingyenes.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem