19 °C Budapest

Albumok és újdonságok az Alexandra karácsonyi kínálatában

2009. december 15. 05:55

Bár az Alexandra könyváruház-lánc leginkább egyre szaporodó üzlethelyiségeiről ismert, a társaság az online piacon is komoly súllyal van jelen, sőt a legnagyobb könyves webáruházak közt foglalja el a helyét.

Az Alexandra ma már az ország valamennyi megyeszékhelyén és a nagyobb városokban is megtalálható, hiszen jelenleg 13 fővárosi és 75 vidéki üzletben várják a vásárlókat. Bár Matyi Dezső még tavaly is olyan kijelentéseket tett, hogy az online üzletágat csak "muszájból" csinálja és reméli, hogy az online kereskedelem súlya nem megy 15 százalék fölé, az Alexandra kedvezményeivel mégis az ország egyik meghatározó súlyú internetes könyváruházává nőtte ki magát.

Az Alexandra kínálatában idén karácsonykor főleg magyar nevek számítanak húzóerőnek, mint amilyen Müller Péter, Vámos Miklós vagy Vujity Tvrtko. A külföldi szerzők közül többek közt Paulo Coelho és Robin Cook új könyve számíthat vonzónak a vásárlók szemében. A karácsonykor megszokottnak megfelelően idén is a nagyméretű albukoknál várható a szokottnál is nagyobb árengedmény, egyes termékek kínálata pedig az év végéig a korábban hirdetettnél 40-80 százaléknál alacsonyabb áron kapható.

A cég a kereslet áltanos visszaesése ellenére is kis növekedésre számít az internetes forgalom terén. Az egy főre jutó átlagos vásárlás 5-6000 forintot tesz ki, a legkeresettebbek a direkt a karácsonyi szezonra kiadott újdonságok, valamint az akciós könyvek.

Az Alexandra online rendszerben a raktáron lévő könyvek szállítási határideje 1 munkanap; a délután ötig feladott rendelések másnap délután ötig kerülnek kiszállításra. A szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül, Magyarország egész területén egységesen 550 Ft, 10 000 Ft feletti megrendelés esetén pedig ingyenes.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?