22 °C Budapest

Luxusutak karácsonyra, szilveszterre

Pénzcentrum
2009. december 16. 08:32

Jócskán akadnak olyanok, akik az ünnepeket nem otthon, hanem egy egzotikus tengerparton töltik. Igaz, az év végi piac jelentősen módosult a korábbiakhoz képest -írja a Népszabadság.

A karácsonyi utazásokat az idén előbb lefoglalták, mint a szilveszterieket, de mindez nem azt jelenti, hogy megugrott a kereslet - mondta a lapnak Boros József, a Tensi Tours Kft. tulajdonos ügyvezetője. A kereslet és a kínálat is 30 százalékkal visszaesett az idén, így nem alakultak ki az utazási irodák sorozatos bedőléséhez vezető nyomott árak.

Az év végi utazási piacról eltűntek azok a kifacsart menedzserek, akik lazításként a felhalmozott utazási bónuszaikat valamilyen egzotikus utazásra használták fel - tapasztalja Hóka Péter, a Chemol Travelt is magában foglaló cégcsoport távol-keleti beutaztatással foglalkozó cégének vezetője. A szakember szerint a 100 ezer forint körüli összegért foglalható egyiptomi, tunéziai és a szerényebb marokkói programok még jól eladhatók.

A karácsonyi utazások fellendülésével párhuzamosan egyre többen halasztják az új évre a szilveszteri utazást, takarékossági okokból - mondta a Népszabadságnak Gyerő Krisztina, a TUI cégvezetője. A TUI ugyancsak azt érzékeli, hogy a kiemelt időszakokban - így immár év végén is - változatlanul jobban eladhatók az utazások, de az év átlagos napjain bizony kritikus időszakok is vannak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05