28 °C Budapest

McDonald's: örökre megváltozhat a világ egyik leghíresebb logója

2009. november 23. 13:47

A McDonald's nem csak szavaiban, de kinézetében is zöldre vált, így a klasszikus "vörös alapon arany ívek" helyett zöld lesz a cég logójának háttere Németországban.

A "kizöldülés" elsőként a cég újonnan épülő németországi éttermeiben lesz majd megfigyelhető, így a társaság kirakatának is tekinthető étteremben a müncheni reptéren. A lépés annak a hosszú folyamatnak az egyik leglátványosabb állomása, melyben folyamatosan igyekeznek a McDonald's "zöld" hozzáállását népszerűsíteni. A McDonald's éttermek kávézó részlegei is ebben a szellemben épültek, márpedig Németország élen jár a McCafé-piacon: a gyorséttermek csaknem felében van McCafé is.

Németországban idén 42, jövőre pedig további 40 McDonald's étterem nyílik. Köszönhetően az országonként személyre szabott menüknek és az egyre több integrált kávézónak, a McDonald's Európában a válság ellenére is képes volt növekedni. A cég 1940 óta van jelen a gyorséttermek piacán, a híres piros-arany logó először 1953-ban jelent meg az egyik étterem bejárata felett.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem