28 °C Budapest

Sűrűbb, mint a pókháló: íme az USA McDonald's-térképe!

2009. november 11. 16:58

A McDonald's világhatalom és legalább annyira jelképe az Egyesült Államoknak, mint a csillagos-sávos lobogó, a zöldhasú, vagy plüsskockával ékesített, fecskefarkú Cadillac Eldorado. De vajon mennyire lepték az országot a sárga M-betűs logók, mennyit kell menni a legközelebbi étteremig?

Az ország egybefüggő 48 államában nagyjából 13 000 étterem található, ezek fellelhetőségét vitte térképre Stephen Von Worley, hogy kiderítse, melyik lehet az ország legeldugottabb pontja a McDonald's-re éhes tömegek számára, vagyis, hogy mennyit kell menni legfeljebb az országban, hogy egy Mekibe jussunk.

Forrás: weathersealed.com


Amint az várható volt, a McDonald's-ek a sűrűn lakott vidékeken és az autópályák csomópontjainál mindenhol megtalálhatóak. A Mississippitől keletre a szinte kilométerenként beléjük lehet botlani, egyedül néhány hegyes-völgyes vagy éppen mocsaras területen ritkult a szinte egybefüggő McDonald's-takaró.

Hogy szabaduljunk az éttermek fojtogató közelségétől, nyugat felé kell kacsintgatni az országban. A Sziklás-Hegység kanyonjaiban, a nevadai sivatagokban, a nemzeti parkokban és a dél-dakotai eldugott, sötét magasföldeken eleve lehetetlen - és amúgy is értelmetlen - McDonald's-et építeni, ráadásul azokon a környékeken a népsűrűség is jóval alacsonyabb az ország középnyugati területén.

Az eredeti kérdésre a választ is Dél-Dakotában találhatjuk meg: Meadow és Glad Valley körzetéből légvonalban 107 mérföld (172 km), közúton pedig 145 mérföld (232 km) a legközelebbi McDonald's. Figyelembe véve az országúton uralkodó 55 mérföldes felső sebességhatárt kijelenthetjük, hogy az Egyesült Államokban legfeljebb három óra kell ahhoz, hogy valaki egy kiadás McDonald's-menüvel csillapítsa az éhségét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Nagyobb térképre váltás

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?