12 °C Budapest

Sűrűbb, mint a pókháló: íme az USA McDonald's-térképe!

2009. november 11. 16:58

A McDonald's világhatalom és legalább annyira jelképe az Egyesült Államoknak, mint a csillagos-sávos lobogó, a zöldhasú, vagy plüsskockával ékesített, fecskefarkú Cadillac Eldorado. De vajon mennyire lepték az országot a sárga M-betűs logók, mennyit kell menni a legközelebbi étteremig?

Az ország egybefüggő 48 államában nagyjából 13 000 étterem található, ezek fellelhetőségét vitte térképre Stephen Von Worley, hogy kiderítse, melyik lehet az ország legeldugottabb pontja a McDonald's-re éhes tömegek számára, vagyis, hogy mennyit kell menni legfeljebb az országban, hogy egy Mekibe jussunk.

Forrás: weathersealed.com


Amint az várható volt, a McDonald's-ek a sűrűn lakott vidékeken és az autópályák csomópontjainál mindenhol megtalálhatóak. A Mississippitől keletre a szinte kilométerenként beléjük lehet botlani, egyedül néhány hegyes-völgyes vagy éppen mocsaras területen ritkult a szinte egybefüggő McDonald's-takaró.

Hogy szabaduljunk az éttermek fojtogató közelségétől, nyugat felé kell kacsintgatni az országban. A Sziklás-Hegység kanyonjaiban, a nevadai sivatagokban, a nemzeti parkokban és a dél-dakotai eldugott, sötét magasföldeken eleve lehetetlen - és amúgy is értelmetlen - McDonald's-et építeni, ráadásul azokon a környékeken a népsűrűség is jóval alacsonyabb az ország középnyugati területén.

Az eredeti kérdésre a választ is Dél-Dakotában találhatjuk meg: Meadow és Glad Valley körzetéből légvonalban 107 mérföld (172 km), közúton pedig 145 mérföld (232 km) a legközelebbi McDonald's. Figyelembe véve az országúton uralkodó 55 mérföldes felső sebességhatárt kijelenthetjük, hogy az Egyesült Államokban legfeljebb három óra kell ahhoz, hogy valaki egy kiadás McDonald's-menüvel csillapítsa az éhségét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Nagyobb térképre váltás

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07