Sűrűbb, mint a pókháló: íme az USA McDonald's-térképe!

2009. november 11. 16:58

A McDonald's világhatalom és legalább annyira jelképe az Egyesült Államoknak, mint a csillagos-sávos lobogó, a zöldhasú, vagy plüsskockával ékesített, fecskefarkú Cadillac Eldorado. De vajon mennyire lepték az országot a sárga M-betűs logók, mennyit kell menni a legközelebbi étteremig?

Az ország egybefüggő 48 államában nagyjából 13 000 étterem található, ezek fellelhetőségét vitte térképre Stephen Von Worley, hogy kiderítse, melyik lehet az ország legeldugottabb pontja a McDonald's-re éhes tömegek számára, vagyis, hogy mennyit kell menni legfeljebb az országban, hogy egy Mekibe jussunk.

Forrás: weathersealed.com


Amint az várható volt, a McDonald's-ek a sűrűn lakott vidékeken és az autópályák csomópontjainál mindenhol megtalálhatóak. A Mississippitől keletre a szinte kilométerenként beléjük lehet botlani, egyedül néhány hegyes-völgyes vagy éppen mocsaras területen ritkult a szinte egybefüggő McDonald's-takaró.

Hogy szabaduljunk az éttermek fojtogató közelségétől, nyugat felé kell kacsintgatni az országban. A Sziklás-Hegység kanyonjaiban, a nevadai sivatagokban, a nemzeti parkokban és a dél-dakotai eldugott, sötét magasföldeken eleve lehetetlen - és amúgy is értelmetlen - McDonald's-et építeni, ráadásul azokon a környékeken a népsűrűség is jóval alacsonyabb az ország középnyugati területén.

Az eredeti kérdésre a választ is Dél-Dakotában találhatjuk meg: Meadow és Glad Valley körzetéből légvonalban 107 mérföld (172 km), közúton pedig 145 mérföld (232 km) a legközelebbi McDonald's. Figyelembe véve az országúton uralkodó 55 mérföldes felső sebességhatárt kijelenthetjük, hogy az Egyesült Államokban legfeljebb három óra kell ahhoz, hogy valaki egy kiadás McDonald's-menüvel csillapítsa az éhségét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Nagyobb térképre váltás

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm