13 °C Budapest

Késett a géped? Jár a kártérítés!

2009. november 23. 12:02

Az Európai Bíróság határozata szerint három órát meghaladó késés esetén kártérítést kell fizetniük a légitársaságoknak.

Az eddigi szabályozás értelmében késés esetén élelmet, üdítőt, szállást és kommunikációs lehetőséget (díjmentesen két telefonhívást, telex vagy faxüzenet, vagy e-mail küldését) kérhettünk a társaságtól, vagy ha a késés meghaladta az öt órát, elállhatunk az utazás lehetőségétől, és visszakérhettük a jegy árát.

A német, illetve osztrák bíróság azonban azt kérte, hogy pontosítsák a szabályokat, és ne csak járattörlés esetén járjon pénzbeli kártérítés, hanem már késéskor is, hiszen egy 22-25 órás késés - amire nem egy példa akad - igen komoly anyagi károkat is okozhat az utasoknak.

A döntés értelmében ezentúl a 3 órát meghaladó késésnél is kártérítésre tarthatnak igényt a légi utasok, hasonló mértékűre, mint járattörlés esetén.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?