4 °C Budapest

Megduplázódott az indiai milliárdosok száma

2009. november 20. 13:02

Indiában, úgy látszik, hamar véget ért a válság, idén 52 dollármilliárdost számoltak össze az országban, szemben a tavalyi 27-tel. A 2007-es 54-es rekordot viszont még nem sikerült elérni.

Indiában idén a vezető tőzsdeindex eddig 75 százalékkal emelkedett, a gazdaság pedig 7 százalékkal nő várhatóan ,így nem csoda, ha a milliárdosok száma is meredek emelkedésnek indult. Az 52 dollármilliárdos közül az élen Mukesh Ambani, a Reliance Industries vezére áll, amely az ország legértékesebb magáncége. Ambani vagyona 32 milliárdra nőtt, ami nagyjából 50 százalékos bővülést jelent egyetlen év alatt. A második helyen 30 milliárddal Lakshmi Mittal, az acélbáró áll, aki hasonló mértékkel növelte vagyonát. Harmadik helyen Ambani öccse, Anil áll, 17,5 milliárd dollár felett őrködve.

India 100 leggazdagabb emberének összesített vagyona eléri a 276 milliárd dollárt, ami nagyjából az ország éves GDP-jének negyedét teszi ki és meghaladja a kínai Top 100 összesítve 170 milliárdot kitévő vagyonát is. Az indiai 100-as listán mindössze 6 nő található, a legelőkelőbb helyen Savitri Jindal, az O.P. Jindal-csoport elnöke áll. Indiában - eltérően a nemzetközi listáktól, ahol jellemzően üzleti befektetésekből meggazdagodott tagok találhatóak a listán - néhány szereplőnek a családi vagyona is elegendő volt ahhoz, hogy felkerüljenek a Top 100-ba.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm