17 °C Budapest

Megduplázódott az indiai milliárdosok száma

2009. november 20. 13:02

Indiában, úgy látszik, hamar véget ért a válság, idén 52 dollármilliárdost számoltak össze az országban, szemben a tavalyi 27-tel. A 2007-es 54-es rekordot viszont még nem sikerült elérni.

Indiában idén a vezető tőzsdeindex eddig 75 százalékkal emelkedett, a gazdaság pedig 7 százalékkal nő várhatóan ,így nem csoda, ha a milliárdosok száma is meredek emelkedésnek indult. Az 52 dollármilliárdos közül az élen Mukesh Ambani, a Reliance Industries vezére áll, amely az ország legértékesebb magáncége. Ambani vagyona 32 milliárdra nőtt, ami nagyjából 50 százalékos bővülést jelent egyetlen év alatt. A második helyen 30 milliárddal Lakshmi Mittal, az acélbáró áll, aki hasonló mértékkel növelte vagyonát. Harmadik helyen Ambani öccse, Anil áll, 17,5 milliárd dollár felett őrködve.

India 100 leggazdagabb emberének összesített vagyona eléri a 276 milliárd dollárt, ami nagyjából az ország éves GDP-jének negyedét teszi ki és meghaladja a kínai Top 100 összesítve 170 milliárdot kitévő vagyonát is. Az indiai 100-as listán mindössze 6 nő található, a legelőkelőbb helyen Savitri Jindal, az O.P. Jindal-csoport elnöke áll. Indiában - eltérően a nemzetközi listáktól, ahol jellemzően üzleti befektetésekből meggazdagodott tagok találhatóak a listán - néhány szereplőnek a családi vagyona is elegendő volt ahhoz, hogy felkerüljenek a Top 100-ba.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?