0 °C Budapest

2012-ben nyílik az űrhotel: 835 millióba kerül majd a kiruccanás

2009. november 3. 11:02

2012-ben fogadhatja első vendégeit a világ legelső, űrben létesítendő hotelje. Akadnak persze kritikusok is, akik szerint ennyi idő alatt képtelenség befejezni a multi milliárdokba kerülő projektet.

A The Galactic Suite Space Resort névre hallgató projekt mögött egy barcelonai építésziroda áll, akik szerint egy három éjszakás tartózkodásért mintegy 3 millió eurót (835 millió forint) kell majd fizetniük a csillagközi utazóknak, ami tartalmaz egy nyolchetes tréninget is egy trópusi szigeten.

Az ott tartózkodásuk alatt a vendégek naponta 15-ször látnák a napfelkeltét, és nyolcvan percenként megkerülnék a földet. A Galactic Suite társaság vezérigazgatója szerint cége úttörő lesz ezen a teljesen új utakat nyitó piacon, és hamarosan az űrutazás a mindennapjaink része lehet.

"Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a gyermekeink 15 év múlva az űrben töltik a hétvégéiket" - mondta el a Reutersnek Xavier Claramunt.

A most születő űrturizmus iparág egyik fontos állomása az Új Mexikóban épülő űrállomás, amelyet kifejezetten kereskedelmi céllal építenek, vagyis a fizetőképes turisták számára készül. Egy brit utazási iroda, a Virgin Galactic már jelezte, hogy idényt tartana a szolgáltatásokra, hogy mintegy 200 ezer dollárért (37 millió forint) kirepítse utasait a világűrbe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A 2007-ben alapított Galactic Suite reméli, hogy hamarosan pályára állíthatja járművét - ők orosz űrhajót használnának, amit egy karibi szigeten épülő állomásról indítanának útra- mintegy 450 kilométerrel a föld fölött, 30 ezer óránkénti sebességgel, fedélzetén 4 utassal, és két űrhajóssal.

Eddig több mint 200-an érdeklődtek az út iránt, közülük 43-an már le is foglalták helyüket a szállodában. Sokan szkeptikusak azonban a projekt sikerét illetően, a legtöbben a szükséges beruházások fedezetét firtatják, Claramunt azonban elmondta, egy nevét titokban tartó milliárdos "űr-szerelmes" 3 milliárd dollárral támogatja a projektet.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm