29 °C Budapest

2012-ben nyílik az űrhotel: 835 millióba kerül majd a kiruccanás

2009. november 3. 11:02

2012-ben fogadhatja első vendégeit a világ legelső, űrben létesítendő hotelje. Akadnak persze kritikusok is, akik szerint ennyi idő alatt képtelenség befejezni a multi milliárdokba kerülő projektet.

A The Galactic Suite Space Resort névre hallgató projekt mögött egy barcelonai építésziroda áll, akik szerint egy három éjszakás tartózkodásért mintegy 3 millió eurót (835 millió forint) kell majd fizetniük a csillagközi utazóknak, ami tartalmaz egy nyolchetes tréninget is egy trópusi szigeten.

Az ott tartózkodásuk alatt a vendégek naponta 15-ször látnák a napfelkeltét, és nyolcvan percenként megkerülnék a földet. A Galactic Suite társaság vezérigazgatója szerint cége úttörő lesz ezen a teljesen új utakat nyitó piacon, és hamarosan az űrutazás a mindennapjaink része lehet.

"Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a gyermekeink 15 év múlva az űrben töltik a hétvégéiket" - mondta el a Reutersnek Xavier Claramunt.

A most születő űrturizmus iparág egyik fontos állomása az Új Mexikóban épülő űrállomás, amelyet kifejezetten kereskedelmi céllal építenek, vagyis a fizetőképes turisták számára készül. Egy brit utazási iroda, a Virgin Galactic már jelezte, hogy idényt tartana a szolgáltatásokra, hogy mintegy 200 ezer dollárért (37 millió forint) kirepítse utasait a világűrbe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 2007-ben alapított Galactic Suite reméli, hogy hamarosan pályára állíthatja járművét - ők orosz űrhajót használnának, amit egy karibi szigeten épülő állomásról indítanának útra- mintegy 450 kilométerrel a föld fölött, 30 ezer óránkénti sebességgel, fedélzetén 4 utassal, és két űrhajóssal.

Eddig több mint 200-an érdeklődtek az út iránt, közülük 43-an már le is foglalták helyüket a szállodában. Sokan szkeptikusak azonban a projekt sikerét illetően, a legtöbben a szükséges beruházások fedezetét firtatják, Claramunt azonban elmondta, egy nevét titokban tartó milliárdos "űr-szerelmes" 3 milliárd dollárral támogatja a projektet.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22