A világ 10 legdrágább utcája - lenyűgöző képekkel

2009. november 6. 04:33

Elkészült a lista azoknak, akik a nagytakarítás során véletlenül egy zsák keményvalutába botlottak. Ha ez a nem mindennapi szerencse ingatlanvásárlási szándékkal is párosul, akkor érdemes szétnézni a világ 10 legdrágább utcájában, hátha futja belőle valamire. A statisztikák szerint a luxusingatlanok arányait tekintve jóval kevesebbet veszítettek az értékükből, mint az egyéb kategóriák, de még így is méregdrágák.

1. Monaco, Monte Carlo, Avenue Princesse Grace

A hercegségben található a legdrágább utcája, a Grace hercegnőről elnevezett sugárút, ahol átlagosan 22,5 millió forintos négyzetméterárat mértek az összeállítás készítői. Az elmúlt egy évben jelentősen csökkentek az árak, így nagyot bukott, aki tavaly fektetett itt ingatlanba.


2. Franciaország, Cap Ferrat, Chemin de Saint-Hospice

A miniállamtól alig 50 kilométerre fekvő francia kisvárosban mért 18,8 millió forintos átlagár sem nevezhető sokkal megfizethetőbbnek, de - ahogy a kép is bizonyítja - a kilátás fantasztikus. A településen mindössze 15 olyan ingatlan található, amelyből ilyen pillantást vethetünk a Földközi-tengerre. Ezek közül egy eladó, de a vételár nem ismert. Ahogy errefelé mondják, aki az ár felől érdeklődik elsőként, annak úgysincs elég pénze megvenni.


3. USA, New York, Fifth Avenue

Az ötödik sugárúton tavaly júniusban 29 millió dollárért (5,45 milliárd forintért) cserélt gazdát egy 400 négyzetméteres, a Central Parkra néző ingatlan. A 13,6 millió forintos négyzetméterár ellenére a vevők kivárnak a környéken, amíg az árak elérik a korábbi szintet.


4. Anglia, London, Kensington Palace Gardens

A környéken élők által csak KPG-ként emlegetett utcában 15-20 %-kal átlagosan 12,2 millió forintra csökkentek az átlagárak az elmúlt egy évben. Az utca számos nagykövetségnek ad otthont, lehet, hogy előbb egy országot kell venned és csak utána juthatsz itt ingatlanhoz?


5. Franciaország, Párizs, Avenue Montaigne

A kép is igazolja, hogy még mindig nem a nyomornegyedekben járunk, a francia főváros legelegánsabb részén a 10 millió forintos négyzetméterár sem ritka. Ebben az utcában található az Élysée Palace, amely a mindenkori francia elnök hivatalos lakóhelye.


6. Svájc, St. Moritz, Via Suvretta

A - listán szereplő többi utcával ellentétben a - svájci síparadicsomban 18 %-kal emelkedtek az átlagárak egy év alatt. A 8,5 millió négyzetméterárak mellett a kedvező adórendszere is vonzza a dúsgazdag vásárlókat. Az ország nagyvárosaiból (Genf, Zürich) is növekvő érdeklődésről számoltak be.


7. Olaszország (Szardínia), Porto Cervo, Via Romazzino

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legdrágább olasz utca rendkívül népszerű az orosz milliárdosok körében, akiknek a 7,9 millió forintos négyzetméterárak is alkalmi vételnek számítanak. A hírek szerint van olyan pénzes vásárló, aki már a nyolcadik házát vette meg a szigeten, a többségét nyilván csak kedvtelésből.


8. Hongkong, Severn Road

A tavalyi összesítésben még ezüstérmes Hongkongban meredeken estek az árak, az idei 7,5 millió forintos átlagár csak a nyolcadik helyezéshez volt elegendő.


9. Oroszország, Moszkva, Ostozhenka Street

Ebben az utcában csak a leggazdagabb oroszok tudnak ingatlant vásárolni, mivel egy négyzetméterért itt átlagosan 6,6 millió forintnak megfelelő rubelt kell kicsengetni. Jó hír lehet az érdeklődőknek, hogy minden lakás mellé egy ingyenes usánka (bundás téli sapka) jár.


10. Ausztrália, Sydney, Wolseley Road

5,25 millió forinttal a Sydneyben található öböl menti Wolseley Road zárja a tízes listát.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm