11 °C Budapest

A világ 10 legdrágább utcája - lenyűgöző képekkel

2009. november 6. 04:33

Elkészült a lista azoknak, akik a nagytakarítás során véletlenül egy zsák keményvalutába botlottak. Ha ez a nem mindennapi szerencse ingatlanvásárlási szándékkal is párosul, akkor érdemes szétnézni a világ 10 legdrágább utcájában, hátha futja belőle valamire. A statisztikák szerint a luxusingatlanok arányait tekintve jóval kevesebbet veszítettek az értékükből, mint az egyéb kategóriák, de még így is méregdrágák.

1. Monaco, Monte Carlo, Avenue Princesse Grace

A hercegségben található a legdrágább utcája, a Grace hercegnőről elnevezett sugárút, ahol átlagosan 22,5 millió forintos négyzetméterárat mértek az összeállítás készítői. Az elmúlt egy évben jelentősen csökkentek az árak, így nagyot bukott, aki tavaly fektetett itt ingatlanba.


2. Franciaország, Cap Ferrat, Chemin de Saint-Hospice

A miniállamtól alig 50 kilométerre fekvő francia kisvárosban mért 18,8 millió forintos átlagár sem nevezhető sokkal megfizethetőbbnek, de - ahogy a kép is bizonyítja - a kilátás fantasztikus. A településen mindössze 15 olyan ingatlan található, amelyből ilyen pillantást vethetünk a Földközi-tengerre. Ezek közül egy eladó, de a vételár nem ismert. Ahogy errefelé mondják, aki az ár felől érdeklődik elsőként, annak úgysincs elég pénze megvenni.


3. USA, New York, Fifth Avenue

Az ötödik sugárúton tavaly júniusban 29 millió dollárért (5,45 milliárd forintért) cserélt gazdát egy 400 négyzetméteres, a Central Parkra néző ingatlan. A 13,6 millió forintos négyzetméterár ellenére a vevők kivárnak a környéken, amíg az árak elérik a korábbi szintet.


4. Anglia, London, Kensington Palace Gardens

A környéken élők által csak KPG-ként emlegetett utcában 15-20 %-kal átlagosan 12,2 millió forintra csökkentek az átlagárak az elmúlt egy évben. Az utca számos nagykövetségnek ad otthont, lehet, hogy előbb egy országot kell venned és csak utána juthatsz itt ingatlanhoz?


5. Franciaország, Párizs, Avenue Montaigne

A kép is igazolja, hogy még mindig nem a nyomornegyedekben járunk, a francia főváros legelegánsabb részén a 10 millió forintos négyzetméterár sem ritka. Ebben az utcában található az Élysée Palace, amely a mindenkori francia elnök hivatalos lakóhelye.


6. Svájc, St. Moritz, Via Suvretta

A - listán szereplő többi utcával ellentétben a - svájci síparadicsomban 18 %-kal emelkedtek az átlagárak egy év alatt. A 8,5 millió négyzetméterárak mellett a kedvező adórendszere is vonzza a dúsgazdag vásárlókat. Az ország nagyvárosaiból (Genf, Zürich) is növekvő érdeklődésről számoltak be.


7. Olaszország (Szardínia), Porto Cervo, Via Romazzino

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legdrágább olasz utca rendkívül népszerű az orosz milliárdosok körében, akiknek a 7,9 millió forintos négyzetméterárak is alkalmi vételnek számítanak. A hírek szerint van olyan pénzes vásárló, aki már a nyolcadik házát vette meg a szigeten, a többségét nyilván csak kedvtelésből.


8. Hongkong, Severn Road

A tavalyi összesítésben még ezüstérmes Hongkongban meredeken estek az árak, az idei 7,5 millió forintos átlagár csak a nyolcadik helyezéshez volt elegendő.


9. Oroszország, Moszkva, Ostozhenka Street

Ebben az utcában csak a leggazdagabb oroszok tudnak ingatlant vásárolni, mivel egy négyzetméterért itt átlagosan 6,6 millió forintnak megfelelő rubelt kell kicsengetni. Jó hír lehet az érdeklődőknek, hogy minden lakás mellé egy ingyenes usánka (bundás téli sapka) jár.


10. Ausztrália, Sydney, Wolseley Road

5,25 millió forinttal a Sydneyben található öböl menti Wolseley Road zárja a tízes listát.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?