7 °C Budapest

Lesz vakcina dohányzás ellen is

2009. november 17. 16:02

A dohányzás betegség - vélhették azok a kutatók,akik kifejlesztettek egy új vakcinát, mely megakadályozza a nikotin véráramba és az agyba való kerülését, így a páciens sikeresebben küzdhet a visszaszokás ellen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Glaxosmithkline (GSK) kutatása szerint azok körében, akik megkapták a NicVAX vakcinát és leszoktak, feleannyi volt a visszaszokók aránya, mint a kontrollcsoportban. Bár a dohányzásról való leszokást elősegítő termékeknek se szeri, se száma a piacon, a végleges leszokás terén mutatott sikerük meglehetősen változatos eredményeket mutat. Az amerikai tüdőszövetség (van ilyen!) felmérése szerint a dohányzással felhagyók körében akár 90 százalék is lehet azok aránya, akik egy éven belül visszaszoknak.

A vakcinát kifejlesztő Nabi Biopharmaceuticals 24 millió fontot kapott a GSK-tól előre, utólag pedig akár ennek tízszeresét is kaphatja a cég a vakcina sikerének fényében. A GSK várakozásai szerint a szer segítségével milliókkal csökkenhet azok száma, akik a dohányzás szövődményeibe halnak bele évről évre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?