4 °C Budapest

Mi lesz a brit kocsmákkal? Rohamléptékkel zárják be őket!

2009. július 22. 14:02

2009 első félévében hetente 52-vel csökkent a szigetországban működő pubok száma, ami harmadával több, mint az előző évben. A meleg ételt is kínáló kocsmák valamivel ellenállóbbnak bizonyultak a válsággal szemben.

Úgy tűnik, a brit helyi kiskocsmák nem igazán képesek felvenni a kesztyűt a gazdasági válság kihívásaival szemben - legalábbis ez derül ki British Beer & Pub Association statisztikáiból.

Az ételt is kínáló vendéglátóegységek valamivel könnyebben boldogulnak, csakúgy mint az ismertebb hálózatokhoz tartozó, "márkás" pubok, azonban a kis helyi kocsmák nem képesek gyorsan alkalmazkodni a megváltozott piaci környezethez.

1990 óta, vagyis mióta statisztikát vezetnek a szigetország sörözőiről, nem volt még ilyen magas a csődök, bezárások száma, összesen mintegy 2377 kocsma zárt be egy év alatt.

Ennek azonban nem csak a válság, illetve a vendégek fizetőképes keresletének csökkenése az oka, hanem a dohányzási tilalom bevezetése, az adóemelés, és az egyéb szabályozói szigorítások.

A pub-bezárások egyébként 24 ezer munkahely megszűnéséhez vezettek, az iparág képviselői szerint a folyamat megállítása ellen a kormánynak, illetve a helyi önkormányzatoknak kellene lépéseket tenniük.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?