Mi lesz a brit kocsmákkal? Rohamléptékkel zárják be őket!

2009. július 22. 14:02

2009 első félévében hetente 52-vel csökkent a szigetországban működő pubok száma, ami harmadával több, mint az előző évben. A meleg ételt is kínáló kocsmák valamivel ellenállóbbnak bizonyultak a válsággal szemben.

Úgy tűnik, a brit helyi kiskocsmák nem igazán képesek felvenni a kesztyűt a gazdasági válság kihívásaival szemben - legalábbis ez derül ki British Beer & Pub Association statisztikáiból.

Az ételt is kínáló vendéglátóegységek valamivel könnyebben boldogulnak, csakúgy mint az ismertebb hálózatokhoz tartozó, "márkás" pubok, azonban a kis helyi kocsmák nem képesek gyorsan alkalmazkodni a megváltozott piaci környezethez.

1990 óta, vagyis mióta statisztikát vezetnek a szigetország sörözőiről, nem volt még ilyen magas a csődök, bezárások száma, összesen mintegy 2377 kocsma zárt be egy év alatt.

Ennek azonban nem csak a válság, illetve a vendégek fizetőképes keresletének csökkenése az oka, hanem a dohányzási tilalom bevezetése, az adóemelés, és az egyéb szabályozói szigorítások.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pub-bezárások egyébként 24 ezer munkahely megszűnéséhez vezettek, az iparág képviselői szerint a folyamat megállítása ellen a kormánynak, illetve a helyi önkormányzatoknak kellene lépéseket tenniük.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem