Az egészségtelen ételeken élősködő baktériumok könnyebben elszaporodnak a testünkben, mint a társaik, könnyebben termelnek zsírt, vagyis könnyebben hízunk el miattuk. A megoldást a probiotikus joghurtok jelenthetik.
Amerikai kutatók szerint a belekben elszaporodó baktériumok miatt alakul ki oly sok felnőttnél az elhízás, akár beteges szinten is. Normál esetben sok-sok milliárd, különféle baktérium utazik velünk a testünkben, melyek lebontják a bevitt tápanyagokat. Csakhogy az egészségtelen ételeket (junk food) lebontó baktériumok hamar elszaporodhatnak a szervezetben, elnyomva a más típusú tápanyagok elbontására szakosodott kollégákat, akik egy idő után elkezdenek fogyni a szervezetből. Ami nemcsak azért káros, mert a szervezet elszokik egyes élelmiszerek lebontásától, hanem azért is, mert a gonosz kis baktériumok zsírt termelnek a lebontott élelmiszerből, ami ugye hízáshoz vezet.
Az elméletet egereken végzett kísérletekkel is alátámasztották: a junk food lebontásárt felelős baktériumokat adtak az egereknek. Azok hamarosan átvették a hatalmat az egerek emésztőrendszere felett, a kis állatok pedig hízásnak indultak, még akkor is, ha zsírszegény táplálékot adtak nekik.
A megoldást a probiotikus joghurtok jelenthetik, melyek elősegítik az egészségesebb ételek lebontásáért felelős enzimek elterjedését, visszaszorítják a zsírt termelőket és így vigyáznak a helyes testsúly megtartására.
-
Húsz évre bebiztosították magukat: így juthat fix áron zöldáramhoz ez az ipari óriásvállalat
Tóth Zoltánt, az E.ON EIS (Energy Infrastructure Solutions) megoldásértékesítési osztályvezetőjét kérdeztük.
-
Gesztenye-feldolgozó, pizzéria, repülőgyár, fémipari vállalat - négy cég, négy iparág és azonos kihívások (x)
Az E.ON sikeres hazai kkv-kal közös együttműködésben mutatja be, hogyan tud segíteni egy energiaszolgáltató a cégek versenyképességében.








