7 °C Budapest

Gonosz baktériumok miatt hízunk el

2009. november 12. 16:58

Az egészségtelen ételeken élősködő baktériumok könnyebben elszaporodnak a testünkben, mint a társaik, könnyebben termelnek zsírt, vagyis könnyebben hízunk el miattuk. A megoldást a probiotikus joghurtok jelenthetik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Amerikai kutatók szerint a belekben elszaporodó baktériumok miatt alakul ki oly sok felnőttnél az elhízás, akár beteges szinten is. Normál esetben sok-sok milliárd, különféle baktérium utazik velünk a testünkben, melyek lebontják a bevitt tápanyagokat. Csakhogy az egészségtelen ételeket (junk food) lebontó baktériumok hamar elszaporodhatnak a szervezetben, elnyomva a más típusú tápanyagok elbontására szakosodott kollégákat, akik egy idő után elkezdenek fogyni a szervezetből. Ami nemcsak azért káros, mert a szervezet elszokik egyes élelmiszerek lebontásától, hanem azért is, mert a gonosz kis baktériumok zsírt termelnek a lebontott élelmiszerből, ami ugye hízáshoz vezet.

Az elméletet egereken végzett kísérletekkel is alátámasztották: a junk food lebontásárt felelős baktériumokat adtak az egereknek. Azok hamarosan átvették a hatalmat az egerek emésztőrendszere felett, a kis állatok pedig hízásnak indultak, még akkor is, ha zsírszegény táplálékot adtak nekik.

A megoldást a probiotikus joghurtok jelenthetik, melyek elősegítik az egészségesebb ételek lebontásáért felelős enzimek elterjedését, visszaszorítják a zsírt termelőket és így vigyáznak a helyes testsúly megtartására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?