21 °C Budapest

Gonosz baktériumok miatt hízunk el

2009. november 12. 16:58

Az egészségtelen ételeken élősködő baktériumok könnyebben elszaporodnak a testünkben, mint a társaik, könnyebben termelnek zsírt, vagyis könnyebben hízunk el miattuk. A megoldást a probiotikus joghurtok jelenthetik.

Amerikai kutatók szerint a belekben elszaporodó baktériumok miatt alakul ki oly sok felnőttnél az elhízás, akár beteges szinten is. Normál esetben sok-sok milliárd, különféle baktérium utazik velünk a testünkben, melyek lebontják a bevitt tápanyagokat. Csakhogy az egészségtelen ételeket (junk food) lebontó baktériumok hamar elszaporodhatnak a szervezetben, elnyomva a más típusú tápanyagok elbontására szakosodott kollégákat, akik egy idő után elkezdenek fogyni a szervezetből. Ami nemcsak azért káros, mert a szervezet elszokik egyes élelmiszerek lebontásától, hanem azért is, mert a gonosz kis baktériumok zsírt termelnek a lebontott élelmiszerből, ami ugye hízáshoz vezet.

Az elméletet egereken végzett kísérletekkel is alátámasztották: a junk food lebontásárt felelős baktériumokat adtak az egereknek. Azok hamarosan átvették a hatalmat az egerek emésztőrendszere felett, a kis állatok pedig hízásnak indultak, még akkor is, ha zsírszegény táplálékot adtak nekik.

A megoldást a probiotikus joghurtok jelenthetik, melyek elősegítik az egészségesebb ételek lebontásáért felelős enzimek elterjedését, visszaszorítják a zsírt termelőket és így vigyáznak a helyes testsúly megtartására.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem