Gonosz baktériumok miatt hízunk el

2009. november 12. 16:58

Az egészségtelen ételeken élősködő baktériumok könnyebben elszaporodnak a testünkben, mint a társaik, könnyebben termelnek zsírt, vagyis könnyebben hízunk el miattuk. A megoldást a probiotikus joghurtok jelenthetik.

Amerikai kutatók szerint a belekben elszaporodó baktériumok miatt alakul ki oly sok felnőttnél az elhízás, akár beteges szinten is. Normál esetben sok-sok milliárd, különféle baktérium utazik velünk a testünkben, melyek lebontják a bevitt tápanyagokat. Csakhogy az egészségtelen ételeket (junk food) lebontó baktériumok hamar elszaporodhatnak a szervezetben, elnyomva a más típusú tápanyagok elbontására szakosodott kollégákat, akik egy idő után elkezdenek fogyni a szervezetből. Ami nemcsak azért káros, mert a szervezet elszokik egyes élelmiszerek lebontásától, hanem azért is, mert a gonosz kis baktériumok zsírt termelnek a lebontott élelmiszerből, ami ugye hízáshoz vezet.

Az elméletet egereken végzett kísérletekkel is alátámasztották: a junk food lebontásárt felelős baktériumokat adtak az egereknek. Azok hamarosan átvették a hatalmat az egerek emésztőrendszere felett, a kis állatok pedig hízásnak indultak, még akkor is, ha zsírszegény táplálékot adtak nekik.

A megoldást a probiotikus joghurtok jelenthetik, melyek elősegítik az egészségesebb ételek lebontásáért felelős enzimek elterjedését, visszaszorítják a zsírt termelőket és így vigyáznak a helyes testsúly megtartására.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem