27 °C Budapest

Csóróból 5 év alatt jómódú lett a kirúgott lány

2009. október 26. 16:02

Mintha csak a hollywoodi forgatókönyvírók írták volna az Avon legsikeresebb angliai értékesítőjének életét, 5 évvel ezelőtt arra is alig volt pénze, hogy a lakbérét kifizesse, ma pedig évi több mint 70 milliót keres az Avon termékein.

Az angliai Sunderlandben élő, most 29 éves Debbie Davist még 2004-ben rúgták ki az iskolai évei utáni első munkahelyéről. Egy nyomdában dolgozott havi 800 fontért, a leépítése után pedig 6 hónapig nem talált munkát. Komolyabb megtakarítások híján gyorsan elfogyott a pénze, és egy idő után nehézkessé vált számára a havi 400 fontos lakbér kifizetése, ezért jelentkezett az Avonhoz tanácsadónőnek.

Már az elején jól indultak a dolgok a cégnél. A hölgy az első három hét alatt 18 800 fontos (mai árfolyamon közel 5,5 millió forintos) forgalmat bonyolított a kozmetikai cégnek. A sikerén még saját maga is meglepődött, és nemsokára a barátját is beszervezte az üzletbe. Az elmúlt 5 évben a barátján kívül még további 2500 embert került a csapatába, akikkel együttesen évi 7 millió fontos forgalmat bonyolított, ami után ő mintegy 250 ezer font (kb. 72,5 millió forint) jutalékban részesült a cégtől.

Debbie Davis a barátjával és a kocsikkal


A sikeres tanácsadónő és barátja a kiugróan magas jövedelem mellett idén elnyerték a cég legsikeresebb értékesítői díját, amiért cserébe a hölgy egy sport Mercedest, a barátja pedig egy BMW kulcsát is átvehette a vállalattól. Ezenkívül a fárasztó munka kipihenését segíti a kocsik mellé az Avontól kapott mallorcai utazás is - írja a Daily Mail.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?