20 °C Budapest

Kínos percektől menthet meg a GMail

2009. október 14. 14:02

Új szolgáltatással bővült mától a GMail, a Google levelezőprogramja. A "Did you mean?", vagyis "Biztos rá gondoltál?" szolgáltatás kínos percektől mentheti meg a felhasználót, aki esetleg véletlenül rossz címre küldené el a levelét.

Hogyan is működik a "Did you mean?" Van például az ismerőseim között 7 különböző Tamás. Rendszeresen szoktam levelezni a barátaimmal sok alanyos e-mailek formájában, akik közül az egyik Kiss Tamás. Csakhogy véletlenül az automatikus kiegészítéssel Nagy Tamást választottam ki, aki a főnököm. Ugye kellemetlen lenne neki elküldeni a levelet? A Google azonban figyelmeztet, nehogy a rossz Tamást válasszam a listából - elkerülendő a későbbi kellemetlen magyarázkodást.

A Google által "Got the wrong Bob? névre keresztelt szolgáltatás kiegészítése a "Don't forget Bob". Ez tulajdonképpen levelezési szokásaink alapján arra figyelmeztet, ha a szokásos kör e-mailünkből kifelejtünk valakit. A két szolgáltatás a GMail felületén a Settings / Labs menüpontok alatt kapcsolható be, illetve ki.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?