1 °C Budapest

Szenzáció! A Google Earth a Loch Ness-i szörnyet is megtalálta! Képek!

2009. augusztus 26. 10:32

Atlantisz után újabb rejtélyre derülhet fény a Google Earth műholdas térkép segítségével. Brit lapok olyan fotót közölnek, amelyen sokak szerint a Loch Ness-i szörny látható.

Könnyen lehet, hogy a Föld legnagyobb rejtélyeit számítógépünk segítségével fedezhetjük fel. Mint arról néhány hónapja beszámoltunk, a Google Earth nevű internetes műholdas térkép segítségével egyesek már látni vélték az elsüllyedt világot is:  A Google Earth megtalálta Atlantiszt - képekkel

Ezekről a felvételekről akkor kiderült, hogy valójában egy víz alatti telekommunikációs elosztó-központot mutatnak, most azonban újabb szenzációsnak tűnő fotók láttak napvilágot.

Egy brit internetező ugyanis úgy véli, megtalálta a Loch Ness-i szörnyet. A világ egyik legnagyobb rejtélyét egy biztonsági őr, Jason Cooke oldhatja meg.

Fotó: Google Earth/ dailymail.co.uk

A 25 éves Nottingham-i férfi épp a skót tó környékét nézegette a Google Earth segítségével, amikor figyelmes lett a különös foltra. Az érdekes jelenség koordinátái a következők voltak: 57°12'52.13"É, 4°34'14.16"Ny.

Az állítólagos szörny már egy évszázada tartja izgalomban a közvéleményt, Nessit az évszázad egyik legnagyobb rejtélyének is megválasztották: Íme az évszázad rejtélye! Mindenki meglepődött

Adrian Shine, az egyik legismertebb Nessi-kutató érdekesnek nevezte a brit sajtóban megjelent képet. Úgy véli, a fotó további tanulmányozására lesz szükség.

Az egyik legismertebb kép a lényről (Fotó: dailymail.co.uk)


A Google Earth -amivel a kép készült - ingyenes számítógépes program, ami egyfajta virtuális földgömbként használható. A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légi felvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve, a programban bolygónk minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?