Szenzáció! A Google Earth a Loch Ness-i szörnyet is megtalálta! Képek!

2009. augusztus 26. 10:32

Atlantisz után újabb rejtélyre derülhet fény a Google Earth műholdas térkép segítségével. Brit lapok olyan fotót közölnek, amelyen sokak szerint a Loch Ness-i szörny látható.

Könnyen lehet, hogy a Föld legnagyobb rejtélyeit számítógépünk segítségével fedezhetjük fel. Mint arról néhány hónapja beszámoltunk, a Google Earth nevű internetes műholdas térkép segítségével egyesek már látni vélték az elsüllyedt világot is:  A Google Earth megtalálta Atlantiszt - képekkel

Ezekről a felvételekről akkor kiderült, hogy valójában egy víz alatti telekommunikációs elosztó-központot mutatnak, most azonban újabb szenzációsnak tűnő fotók láttak napvilágot.

Egy brit internetező ugyanis úgy véli, megtalálta a Loch Ness-i szörnyet. A világ egyik legnagyobb rejtélyét egy biztonsági őr, Jason Cooke oldhatja meg.

Fotó: Google Earth/ dailymail.co.uk

A 25 éves Nottingham-i férfi épp a skót tó környékét nézegette a Google Earth segítségével, amikor figyelmes lett a különös foltra. Az érdekes jelenség koordinátái a következők voltak: 57°12'52.13"É, 4°34'14.16"Ny.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az állítólagos szörny már egy évszázada tartja izgalomban a közvéleményt, Nessit az évszázad egyik legnagyobb rejtélyének is megválasztották: Íme az évszázad rejtélye! Mindenki meglepődött

Adrian Shine, az egyik legismertebb Nessi-kutató érdekesnek nevezte a brit sajtóban megjelent képet. Úgy véli, a fotó további tanulmányozására lesz szükség.

Az egyik legismertebb kép a lényről (Fotó: dailymail.co.uk)


A Google Earth -amivel a kép készült - ingyenes számítógépes program, ami egyfajta virtuális földgömbként használható. A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légi felvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve, a programban bolygónk minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem