Kiütné az IBM a nyeregből a Google-t

2009. október 2. 16:02

Lehet, hogy Google érdekes és izgalmas dolgokkal áll elő hónapról hónapra, a megbízhatóság és biztonság tekintetében azonban senki nem vitathatja el az IBM érdemeit. Ezekre támaszkodva vezeti be a cég új webmail szolgáltatását, mellyel nem titkoltan a Gmail-nek szeretne konkurenciát támasztani

A várakozások szerint az IBM hétfőn dobja piacra az első webes levezelőprogramját. A cégek saját maguk választhatnak domain-nevet és már havi három dollárért megkaphatják a szolgáltatást: az IBM tudatosan ment alá a Gmail évi ötven, valamint a Microsoft havi 10-12 dolláros hasonló ajánlatának. A szolgáltatás részeként az ügyfelek fejenként egy gigabájtos tárhelyet kapnak majd.

Az IBM belépése a webes e-mail szolgáltatások piacára nem véletlen, hiszen a cég az Outblaze áprilisi felvásárlásával 18 millió előfizetőt örökölt meg. De ezen túl is jó az időzítés: a Gmail ugyanis olyan gigantikusra nőtt már, hogy egyre gyakoribbak a hibák és a leállások. Idén már háromszor is előfordult, hogy több órára leállt a szolgáltatás, s ami még kínosabb: a céges előfizetők számára is.

Ilyen szempontból az IBM remek hírnévnek örvend, hiszen számtalan kritikusnak nevezhető ágazatban (pénzügyi, IT- és közüzemi szektor) megállta már a helyét. Pont ennek a hírnévnek köszönhetően azonban nem is szabad hibázniuk, hiszen azzal más szolgáltatásainak elismertsége is könnyen elillanhat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?