28 °C Budapest

Tör-zúz az Apple új Leopardja - vigyázz vele!

Pénzcentrum
2009. október 13. 16:02

Az Apple új operációs rendszere, a Snow Leopard (hópárduc) távolról sem tökéletes, a körülmények szerencsétlen együttállása esetén önállósítja magát és egyszerűen törli a fő felhasználót.

A probléma azoknál jelentkezik, akik a Snow Leopard telepítése előtt a régi operációs rendszerben már rendelkeztek a vendégek számára létrehozott felhasználóval, vagyis guest accounttal. Néhány - illetve az Apple fórumok tanúsága szerint már több, mint száz - esetben a Snow Leopard a guest accounttal való belépés után egyszerűen törli az eredeti felhasználó adatait, beleértve a képeket, videókat, zenéket, dokumentumokat és általában mindent.


A fórumozók beírásai szerint ha a felhasználó a vendég accountból visszalép az eredeti felhasználónevével, rossz esetben csak egy teljesen kiürített és alaphelyzetbe állított felhasználói felülettel találja magát szemben. És az eltűnt fájlokat a többszöri ki- és belépés, illetve újraindítás sem segíti.

Az adatvisszaállító programok segítségével - mint amilyen az Apple által a Mac-ekhez fejlesztett Time Machine - a probléma többé-kevésbé orvosolható, ám enélkül az adatok örökre elvesznek. Az Apple közleménye szerint a hiba csak rendkívül ritka esetekben fordul elő, de természetesen már dolgoznak a javításán. Addig is a probléma legegyszerűbben úgy orvosolható, ha a felhasználók törlik a korábbi vendégbelépőket és újat hoznak létre az új operációs rendszer alatt

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm