5 °C Budapest

Tör-zúz az Apple új Leopardja - vigyázz vele!

Pénzcentrum
2009. október 13. 16:02

Az Apple új operációs rendszere, a Snow Leopard (hópárduc) távolról sem tökéletes, a körülmények szerencsétlen együttállása esetén önállósítja magát és egyszerűen törli a fő felhasználót.

A probléma azoknál jelentkezik, akik a Snow Leopard telepítése előtt a régi operációs rendszerben már rendelkeztek a vendégek számára létrehozott felhasználóval, vagyis guest accounttal. Néhány - illetve az Apple fórumok tanúsága szerint már több, mint száz - esetben a Snow Leopard a guest accounttal való belépés után egyszerűen törli az eredeti felhasználó adatait, beleértve a képeket, videókat, zenéket, dokumentumokat és általában mindent.


A fórumozók beírásai szerint ha a felhasználó a vendég accountból visszalép az eredeti felhasználónevével, rossz esetben csak egy teljesen kiürített és alaphelyzetbe állított felhasználói felülettel találja magát szemben. És az eltűnt fájlokat a többszöri ki- és belépés, illetve újraindítás sem segíti.

Az adatvisszaállító programok segítségével - mint amilyen az Apple által a Mac-ekhez fejlesztett Time Machine - a probléma többé-kevésbé orvosolható, ám enélkül az adatok örökre elvesznek. Az Apple közleménye szerint a hiba csak rendkívül ritka esetekben fordul elő, de természetesen már dolgoznak a javításán. Addig is a probléma legegyszerűbben úgy orvosolható, ha a felhasználók törlik a korábbi vendégbelépőket és újat hoznak létre az új operációs rendszer alatt

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?