24 °C Budapest

A magyar sírkövek harmada Kínából jön

Pénzcentrum
2009. október 13. 08:32

Egyre több sírkő érkezik a hazai piacra Kínából. Ezek azonban gyakran nem megfelelő minőségűek, és már néhány év múlva javításra szorulnak -írja a Magyar Hírlap.

Szakmai becslések szerint a hazai piacon kapható sírkövek harmadát Kínából importáljuk. A vevők az árszínvonal alapján azonban tisztában lehetnek azzal, hogy az akár 40-50 százalékkal olcsóbban meghirdetett kövek nem lehetnek kiváló minőségűek.

A Kínából származó kőlapok a megszokott, általában 10 centiméteres vastagság helyett csupán 5-7 centiméteresek: könnyebben törnek, színhibák, nagyobb puhaság jellemzi őket. Néhány év után megrepednek, a ragasztóanyag színe beleivódik a kövekbe.

Baranovszky György, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének ügyvezető elnöke azt tanácsolja, hogy egy sírkő megvételekor is figyeljünk arra, hogy kapjunk valamilyen írásos dokumentumot. Enélkül ugyanis sokkal nehezebb érvényesíteni a garanciát egy későbbi károsodás esetén.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem