7 °C Budapest

Hamis Colgate fogkrémek: miről lehet felismerni?

Pénzcentrum
2009. szeptember 30. 13:32

1100 tubus hamis fogkrémet foglaltak le a fogyasztóvédő szolgálat munkatársai Chicagóban. A hamis és potenciálisan mérgező termékeket két lépésben találták meg -írja a hamisitasellen.hu.

Első körben 802 tubust foglaltak le, majd egy kéthetes további nyomozás során újabb 362 tubus fogkrémet azonosítottak be. A hamis fogkrémek többségét három üzletben lelték meg, de sok kisebb üzletben is rábukkantak néhány darab veszélyes termékre.

A hatóságok a nyomozás során több mint 250 üzletet vizsgáltak át, de tovább folytatják az ellenőrzést, bízva abban, hogy a lakosságot megóvhatják majd a hamis termékektől. A lefoglalt fogkrémek egy részén jogosulatlanul használták a Colgate márkanevet, de akadtak olyan darabok is, amellyekkel kapcsolatban valamilyen egyéb hiányosság merült fel, például hogy azokra nem volt forgalmazási engedély, illetve a dobozon nem tüntették fel angolul az összetevők neveit.

A nyomozók felhívták a polgárok figyelmét, hogy körültekintően vásároljanak fogkrémet, kiemelt figyelemmel az olcsó diszkontokban, ahol a legtöbb hamisítvány előfordult. A legnagyobb áruházláncokat egyelőre nem érinti a hamisítási ügy, sehol sem bukkantak hamis Colgate fogkrémre.

A hamis Colgate fogkrémek származási országaként Dél-Afrikát tüntették fel a dobozon, amely azonnal gyanús lett a hatósági munkatársaknak, hiszen a Colgate nem gyárt fogkrémet Dél-Afrikában az amerikai piacra. Feltűnőek voltak egyes dobozokon a helyesírási hibák és elírások, amelyből egy figyelmes vásárló azonnal rájöhetett arra, hogy hamisítvánnyal áll szemben.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 12:26