17 °C Budapest

10 ezer üveg hamis vodkát foglaltak le

Pénzcentrum
2009. október 8. 12:32

Mintegy 10 ezer üveg hamis vodkát, valamint további 100 ezer liter hamisítvány előállításához szükséges alkoholt foglaltak le brit hatóságok a közép-angliai Leicestershire-ben - írja a hamisitasellen.hu.

Egy leicestershire-i farmon végrehajtott ellenőrzési akció során mintegy 10 ezer üveg hamis vodkát foglaltak le a brit adó- és vámhivatal, az HM Revenue & Customs Office (HMRC) munkatársai a múlt hét folyamán. A szervezet 70 ellenőrének részvételével lebonyolított razzia során további 35 ezer liter tiszta alkohol is előkerült, amely a szakértők szerint legkevesebb 100 ezer liter hamisítvány előállítására lenne elegendő.

A HMRC közleménye szerint a közép-angliai farmon berendezett üzemben hamis Glen márkajelzésű vodkát állítottak elő a hamisítók. A hatóságok szerint a hamisítványok rendkívül magas minőségű termékeknek tűnnek, a címkék, zárjegyek és a palackok nyomtatása professzionálisnak hat. Az előzetes vizsgálatok azonban a megengedettnél magasabb metanol szintet mutattak ki az alkoholban, ezért a hamis vodka fogyasztása egészségkárosító hatású lehet.

Az akcióban a gyártáshoz szükséges eszközöket, így a palackozó, címkéző berendezéseket is lefoglalták. Az ügyben ez idáig hat személyt vettek őrizetbe. A HMRC munkatársai szerint a lebuktatott hamisító üzemnek a hamisítványok előállításában és terjesztésében meghatározó szerepe lehetett a szigetországban.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?