Hol a legrosszabb nyugdíjasnak lenni? Razzia a csicskatartók ellen

2009. október 1. 08:32

Több bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felvetődött azokban az esetekben, amikor a modernkori rabszolgatartással (hétköznapi nevén a csicskáztatással) találkoztak a hatóságok - írja a Magyar Hírlap. A múlt héten Szarvas környékén tartott razzia tapasztalatait összegezte a helyi polgármester és a rendőrkapitány.

A polgármester szerint az önkormányzatnak nincs érdemi hatásköre a csicskáztatással szemben, de a lakossági bejelentéseket folyamatosan továbbítják a hatóságok felé. Az elmúlt időszakban több olyan bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, hogy egyes családok úgy dolgoztatnak jellemzően szociálisan és mentálisan is leépült, rendszerint nyugdíjas embereket, hogy közben a legelemibb életfeltételeket sem biztosítják nekik.

A rendőrkapitány a múlt heti razziát értékelve elmondta, több vizsgálatot indítottak személyi szabadság megsértése, bankkártyával való visszaélés és okmányoktól való megfosztás miatt. Évente még így is csak a töredékét tudják feltárni az ilyen eseteknek, az ingatlanokat (tanyákat) is adják-veszik, a csicskákat pedig cserélgetik.

A fogvatartott, megfélemlített és munkára kényszerített emberek számát 120-150-re becsülik a környéken. Helyi szóbeszédek szerint a csicskák halálát nem szokták jelenteni a hatóságoknak, hanem a bankkártyájukkal továbbra is felveszik az ellátásukat. Ha egy fogvatartott súlyosan megbetegszik, egyszerűen csak kiteszik egy buszmegállóba és sorsára hagyják.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem