1 °C Budapest

Hol a legrosszabb nyugdíjasnak lenni? Razzia a csicskatartók ellen

2009. október 1. 08:32

Több bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felvetődött azokban az esetekben, amikor a modernkori rabszolgatartással (hétköznapi nevén a csicskáztatással) találkoztak a hatóságok - írja a Magyar Hírlap. A múlt héten Szarvas környékén tartott razzia tapasztalatait összegezte a helyi polgármester és a rendőrkapitány.

A polgármester szerint az önkormányzatnak nincs érdemi hatásköre a csicskáztatással szemben, de a lakossági bejelentéseket folyamatosan továbbítják a hatóságok felé. Az elmúlt időszakban több olyan bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, hogy egyes családok úgy dolgoztatnak jellemzően szociálisan és mentálisan is leépült, rendszerint nyugdíjas embereket, hogy közben a legelemibb életfeltételeket sem biztosítják nekik.

A rendőrkapitány a múlt heti razziát értékelve elmondta, több vizsgálatot indítottak személyi szabadság megsértése, bankkártyával való visszaélés és okmányoktól való megfosztás miatt. Évente még így is csak a töredékét tudják feltárni az ilyen eseteknek, az ingatlanokat (tanyákat) is adják-veszik, a csicskákat pedig cserélgetik.

A fogvatartott, megfélemlített és munkára kényszerített emberek számát 120-150-re becsülik a környéken. Helyi szóbeszédek szerint a csicskák halálát nem szokták jelenteni a hatóságoknak, hanem a bankkártyájukkal továbbra is felveszik az ellátásukat. Ha egy fogvatartott súlyosan megbetegszik, egyszerűen csak kiteszik egy buszmegállóba és sorsára hagyják.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?