A kalózkodás láthatatlan áldozatai

2009. július 17. 17:02

Több száz kínai állampolgárt dolgoztattak gyakorlatilag rabszolgaként annak a DVD-hamisító bandának a tagjai, akiket a közelmúltban állítottak bíróság elé a brit hatóságok. A rendőrség szerint a banda 2003 és 2005 között több millió fontos forgalmat bonyolíthatott kalózlemezek értékesítésével - írja a hamisitasellen.hu.  

A rendőrség közlése szerint a banda tagjai egyszerű piaci standon kezdték el árulni hamis filmjeiket. Növekvő forgalmuknak köszönhetően azonban rövid időn belül egy közel ötmillió fontos forgalmat bonyolító vállalkozássá nőtték ki magukat, miközben munkaerőigényüket kínai állampolgárok százaival elégítették ki.

Evely Steeples nyomozó közlése szerint az angolul nem beszélő kínai férfiakat és nőket egy londoni lakásban, élhetetlen körülmények között tartották, és gyakorlatilag rabszolgaként bántak velük. Steeples szerint ezek az emberek a DVD-hamisítás láthatatlan áldozatai, akiket adósságukért cserébe dolgoztatnak, akiket egyszerűen elraboltak, és akik akár több tízezer fontot is fizettek azért, hogy Nagy-Britanniába jöhessenek, hogy aztán szolgasorban tartva, kegyetlen körülmények között dolgozzanak.

A bandát még 2006-ban buktatták le, de a rendőrség csak a közelmúltban, a bírósági ítélet megszületését követően hozta nyilvánosságra az esetet. A banda tagjait a Southwark Crown Court bírósága július elején hozott ítéletében bűnösnek találta, büntetésükről azonban csak a hónap végén határoz a taláros testület.

A hatóságok szerint az ilyen nagyüzemű gyártás, mint ahogyan a banda tagjai dolgoztak, nem jellemző Nyugat-Európában. A hasonló kaliberű bűnözők általában a Közel-Keleten vagy Oroszországban állítják fel DVD-hamisító üzemeike

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm