Új, minden eddiginél agyafúrtabb vírus fertőz!

2009. szeptember 21. 16:13

Új, rendkívül agyafúrt vírussal sikerült a számítógépes bűnözőknek elterjesztenie világszerte: a program csak a banki oldalak látogatásakor aktivizálja magát, ahonnan személyes adatokat - majd pénzt - lop.

A Clampi névre hallgató vírus villámgyorsan terjed, elsősorban az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A program azonban csak akkor aktivizálja magát, ha a felhasználó bizonyos oldalakra látogat. A Clampi mintegy 4500, elsősorban pénzügyi oldalt kísér figyelemmel. Amikor a felhasználó belép, a program rögzíti a belépő nevét és jelszavát, majd elküldi egy szerverre. A támadók az adatokat letöltve a fertőzött számítógépen keresztül pénzt küldhetnek saját számláikra, vagy épp vásárolhatnak az onnan megszerzett kártyaadatokkal.

Szakértők szerint a Clampi az egyik legalattomosabb, és ezért legveszélyesebb vírus, melynek működésével egyelőre a szakértők sincsenek teljes körűen tisztában. A program nem csak internetbankok belépő oldalaira "indul be", hanem online kaszinók, brókercégek, kormányzati intézmények, kiskereskedők boltjainak oldalaitól is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?