12 °C Budapest

Új, minden eddiginél agyafúrtabb vírus fertőz!

2009. szeptember 21. 16:13

Új, rendkívül agyafúrt vírussal sikerült a számítógépes bűnözőknek elterjesztenie világszerte: a program csak a banki oldalak látogatásakor aktivizálja magát, ahonnan személyes adatokat - majd pénzt - lop.

A Clampi névre hallgató vírus villámgyorsan terjed, elsősorban az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A program azonban csak akkor aktivizálja magát, ha a felhasználó bizonyos oldalakra látogat. A Clampi mintegy 4500, elsősorban pénzügyi oldalt kísér figyelemmel. Amikor a felhasználó belép, a program rögzíti a belépő nevét és jelszavát, majd elküldi egy szerverre. A támadók az adatokat letöltve a fertőzött számítógépen keresztül pénzt küldhetnek saját számláikra, vagy épp vásárolhatnak az onnan megszerzett kártyaadatokkal.

Szakértők szerint a Clampi az egyik legalattomosabb, és ezért legveszélyesebb vírus, melynek működésével egyelőre a szakértők sincsenek teljes körűen tisztában. A program nem csak internetbankok belépő oldalaira "indul be", hanem online kaszinók, brókercégek, kormányzati intézmények, kiskereskedők boltjainak oldalaitól is.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm