-4 °C Budapest

Vírusok manipulálják a Google-t

2009. március 17. 18:30

Új módszerrel próbálják hamis antivírus-termékek vásárlására bírni a "vírusterjesztők" a gyanútlan felhasználókat: ezúttal a Google keresést manipulálják.

Egyre komplexebb stratégiával próbálnak pénzt kicsikarni a gyanútlan áldozatokból a "vírusterjesztők", áll a Panda Security legújabb jelentésében. A vírusokkal való megfertőzés és a hamis antivírus-programokkal való "házalás" eddig is számtalan naiv áldozatot szedett; most azonban egy új eszközzel bővült a repertoár.

A szélhámosok a Google Trends adatait felhasználva nézik meg, melyek a legnépszerűbb keresőszavak, és annak megfelelően építik fel a saját oldalukat - mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.

Ez tulajdonképpen a Google-keresés manipulációja; már csak azért is, mert ha például az adott napon az "Obama" a legnépszerűbb keresőszó, a szélhámosok a témához kapcsolódó hamis oldalakkal próbálnak forgalmat generálni maguknak.
A hamis oldalakon nem a keresési eredményeknek megfelelő tartalom, hanem egy vírus várja a felhasználókat; a vírus a korábban már megismert módszernek megfelelően azonnal felajánlja a saját ellenszerét, jutányos áron.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?