23 °C Budapest

A spamek jobban szennyezik a levegőt, mint gondolnánk

2009. április 16. 11:00

Egy nemrég készült tanulmány szerint a spamek, azaz a szükségtelenül kapott e-mailek komoly hatással vannak a széndioxid-kibocsátásra.

A McAfee, a világ egyik legnagyobb vírusirtó-szoftvereket gyártó cége által készített tanulmányból kiderül: a spamek évente 33 milliárd kilowattórányi energiát használnak évente, annyit, amennyi 2,4 millió háztartás energiaszükséglete.

Ezzel annyi széndioxid-kibocsátásért felelősek, amennyit 3,1 millió autó termel évente.

Ugyanakkor a hatékony vírusirtó és spam- szűrő szoftverek annyival csökkentik a károsanyag-kibocsátást, mintha 13 millióval kevesebb autó lenne az utakon.

Jeff Green, a szoftvervállalat vezetője szerint már rég nem arról van szó, hogy a spamek és a vírusok csak a számítástechnikai eszközökön keresztül hatnak a világgazdaságra, hanem a környezetszennyezésben is komoly szerepük van. Ezért akár bolygónk egészének jövője múlhat azon, meg tudjuk-e állítani az óriási szoftverhulladék kiáramlását.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kutatás a számítástechnikai eszközök energia-felvételére alapozta számításait: kérdés, hogy a hétköznapi felhasználó tisztában van-e azzal, mennyi áramot fogyaszt, amikor kitörli postafiókjából a kéretlen leveleket?

 

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem