6 °C Budapest

A spamek jobban szennyezik a levegőt, mint gondolnánk

2009. április 16. 11:00

Egy nemrég készült tanulmány szerint a spamek, azaz a szükségtelenül kapott e-mailek komoly hatással vannak a széndioxid-kibocsátásra.

A McAfee, a világ egyik legnagyobb vírusirtó-szoftvereket gyártó cége által készített tanulmányból kiderül: a spamek évente 33 milliárd kilowattórányi energiát használnak évente, annyit, amennyi 2,4 millió háztartás energiaszükséglete.

Ezzel annyi széndioxid-kibocsátásért felelősek, amennyit 3,1 millió autó termel évente.

Ugyanakkor a hatékony vírusirtó és spam- szűrő szoftverek annyival csökkentik a károsanyag-kibocsátást, mintha 13 millióval kevesebb autó lenne az utakon.

Jeff Green, a szoftvervállalat vezetője szerint már rég nem arról van szó, hogy a spamek és a vírusok csak a számítástechnikai eszközökön keresztül hatnak a világgazdaságra, hanem a környezetszennyezésben is komoly szerepük van. Ezért akár bolygónk egészének jövője múlhat azon, meg tudjuk-e állítani az óriási szoftverhulladék kiáramlását.

A kutatás a számítástechnikai eszközök energia-felvételére alapozta számításait: kérdés, hogy a hétköznapi felhasználó tisztában van-e azzal, mennyi áramot fogyaszt, amikor kitörli postafiókjából a kéretlen leveleket?

 

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30