34 °C Budapest

Nem tréfa: április elsején összeomolhat a számítógéped!

2009. március 28. 05:38

Többmillió számítógép omolhat össze vagy mehet tönkre április elsején, egyetlen vírusnak köszönhetően. Szólunk előre, még van idő a védekezésre!

A Conficker vírusról már megírtuk, mennyire fertőző és mennyire veszélyes lehet. A segítségével a hackerek teljes egészében átvehetik az irányítást a gépünk felett, ha Windows-t használunk: zombit csinálva belőle spamek millióit küldhetik vele szerteszét, vagy ami még rosszabb, megszerezhetik a személyes adatainkat is.

Tavaly, a Conficker támadásának csúcspontján több mint kilencmillió számítógépet fertőzött meg a vírus. Eddig három verzióját fülelték le a vírusnak: az elsőt tavaly novemberben, a második kettőt pedig idén januárban és most márciusban. Bár a Microsoft 175 000 fontot kínált fel annak, aki megnevezi a felelősöket, eddig még semmi nyom. 

Hulljon a férgese: eddig kilencmillió áldozat!

A Microsoft ugyan elkészítette a patch-et, amellyel blokkolható a támadás, szükség van egy jó vírusirtó szoftverre is, amellyel ki lehet szűrni a fertőzést a gépünkről. Ezt két lépést a magánfelhasználók általában megteszik, nem úgy a vállalatok, ahol a patch-eket jónéhányszor elfelejtik feltelepíteni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Conficker harmadik, e havi verziójában találtak utalást egy április elsejei globális vírustámadásra, ennek köszönhetően a szakértők máris elkezdtek világvégét jósolni. Az F-Secure szakértője, Mikko Hypponen szerint azonban kicsit túlértékelték a vírus veszélyeit. Számtalanszor hangzott el már vírusriadó, mégsem történt egyszer sem átfogó hackertámadás. Bár a vírus kódja alapján valóban történhet valami április elsején, reméljük, hogy ez is csak egy bolondok napi hoax.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem