1 °C Budapest

Itt az új Tesco: 50 százalékos megtakarítás!

2009. szeptember 7. 11:32

Szeptember 4-től várja a vásárlókat a Tesco hipermarket-lánc legújabb tagja Dunakeszin, amely a környezetbarát tervezés és kivitelezés révén Közép-Európában egyedülálló energia-megtakarítási mutatókkal, a hipermarket-lánc eddigi legzöldebb áruháza lett.

Az új áruház felvonultatja mindazon technológiákat, melyek révén akár 50 százalékos energia-megtakarítás is elérhető. A számos innovatív megoldás alkalmazása az áruházlánc azon törekvését erősíti, amely arra irányul, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az új áruházban alkalmazott technológiák között megtalálhatóak például a levegő minőségét (légmennyiség és frisslevegő) a mindenkori igény alapján szabályozó rendszerek, valamint különböző hő-visszanyerő berendezések, kondenzációs kazánok és talajszondás hőszivattyú a fűtési rendszerben, a hidrobank rendszerrel kombinált napkollektorok, amelyeket a használati meleg víz előállítására, valamint az épület hűtésére és fűtésére használnak, hálózatra termelő napelemes rendszerek, vagy a korszerű világítás-technika. Jelentős energia-megtakarítást tesznek lehetővé továbbá a kereskedelmi hűtés során alkalmazott megoldások, mint például a fagyasztóbútorok üvegtetővel való lefedése.

Látványos újdonság az áruházban az az érintőképernyővel ellátott display, mely élvezetesen és szemléletesen mutatja be a létesítmény energiatakarékos megoldásait. Emellett a környező iskolák környezetvédelmi oktatását is segíti folyamatosan bővülő, zöld témájú információs anyagaival. A vásárlók olyan kézzelfogható környezetbarát megoldásokkal is találkozhatnak az új áruházban, mint a száz százalékban lebomló, eldobható bevásárlótáska, a visszaváltható ún. "örökzöld" táska, illetve a hosszantartó bevásárlótáskák kínálata.

A dunakeszi áruház több mint 106 embernek ad közvetlenül munkát, a Tesco Üzletsoron található kisboltok (mobiltelefon, ékszer, dohány és hírlap, virág, szépségápolás és állateledel, távol-keleti ajándékbolt, szolgáltató egységek - étterem, gyógyszertár, pénzváltó) alkalmazottai pedig tovább növelik ezt a számot.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem