Itt az új Tesco: 50 százalékos megtakarítás!

2009. szeptember 7. 11:32

Szeptember 4-től várja a vásárlókat a Tesco hipermarket-lánc legújabb tagja Dunakeszin, amely a környezetbarát tervezés és kivitelezés révén Közép-Európában egyedülálló energia-megtakarítási mutatókkal, a hipermarket-lánc eddigi legzöldebb áruháza lett.

Az új áruház felvonultatja mindazon technológiákat, melyek révén akár 50 százalékos energia-megtakarítás is elérhető. A számos innovatív megoldás alkalmazása az áruházlánc azon törekvését erősíti, amely arra irányul, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az új áruházban alkalmazott technológiák között megtalálhatóak például a levegő minőségét (légmennyiség és frisslevegő) a mindenkori igény alapján szabályozó rendszerek, valamint különböző hő-visszanyerő berendezések, kondenzációs kazánok és talajszondás hőszivattyú a fűtési rendszerben, a hidrobank rendszerrel kombinált napkollektorok, amelyeket a használati meleg víz előállítására, valamint az épület hűtésére és fűtésére használnak, hálózatra termelő napelemes rendszerek, vagy a korszerű világítás-technika. Jelentős energia-megtakarítást tesznek lehetővé továbbá a kereskedelmi hűtés során alkalmazott megoldások, mint például a fagyasztóbútorok üvegtetővel való lefedése.

Látványos újdonság az áruházban az az érintőképernyővel ellátott display, mely élvezetesen és szemléletesen mutatja be a létesítmény energiatakarékos megoldásait. Emellett a környező iskolák környezetvédelmi oktatását is segíti folyamatosan bővülő, zöld témájú információs anyagaival. A vásárlók olyan kézzelfogható környezetbarát megoldásokkal is találkozhatnak az új áruházban, mint a száz százalékban lebomló, eldobható bevásárlótáska, a visszaváltható ún. "örökzöld" táska, illetve a hosszantartó bevásárlótáskák kínálata.

A dunakeszi áruház több mint 106 embernek ad közvetlenül munkát, a Tesco Üzletsoron található kisboltok (mobiltelefon, ékszer, dohány és hírlap, virág, szépségápolás és állateledel, távol-keleti ajándékbolt, szolgáltató egységek - étterem, gyógyszertár, pénzváltó) alkalmazottai pedig tovább növelik ezt a számot.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?