Durva jogsértés: mit követett el a TV-s celeb? + videó

2009. szeptember 15. 16:32

Keresetet nyújtottak be a világ legnagyobb zenekiadói az amerikai Ellen DeGeneres show készítői ellen. A kiadók szerint a műsorban ez idáig több mint ezer dal hangzott el, amelyet a szerkesztők engedély nélkül használtak fel - írja a hamisitasellen.hu.

A pert kezdeményező kiadók, köztük Sony Music Entertainment, Virgin Records America, a Warner Bros Records, az Arista Music, az Atlantic Recording, a Capitol Records és Motown Record Company szerint az ügyben gyakorlatilag minden nagyobb zenekiadó érintett. A Nashville-i bíróságra benyújtott keresetük szerint a műsorban indítása óta folyamatosan hangzottak el szerzői jogi védelem alatt álló dalok, amelyeket a készítők engedély nélkül használtak fel.

A kiadók közlése szerint a több mint ezer érintett zeneszám között Michael Jackson, The Beach Boys és Will Smith dalok is szerepelnek. Továbbá elhangzottak olyan friss, napjainkban népszerű szerzemények is, amelyek használatát a jogtulajdonosok semmilyen körülmények között nem engedélyezik nappali tévéadásban.


A zeneszámok többsége a műsor azon jelenetében hangzott el, amikor a műsorvezető - nem ritkán a nézők felől közelítve - megjelenik a stúdióban, és "betáncol" az interjúk helyszínére. A kereset szerint mind a jelenet, mind az aláfestő zenék a műsor meghatározó elemét képezik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A műsort készítő Telepictures Productions szóvivője a hírre reagálva közölte, hogy munkatársai hónapok óta egyeztetnek az érintett lemezkiadókkal a helyzet kezelése érdekében. Mint mondta, a produkciós cég törekszik az ügy békés és elfogadható kompromisszumokon alapuló rendezésére.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?