12 °C Budapest

Durva jogsértés: mit követett el a TV-s celeb? + videó

2009. szeptember 15. 16:32

Keresetet nyújtottak be a világ legnagyobb zenekiadói az amerikai Ellen DeGeneres show készítői ellen. A kiadók szerint a műsorban ez idáig több mint ezer dal hangzott el, amelyet a szerkesztők engedély nélkül használtak fel - írja a hamisitasellen.hu.

A pert kezdeményező kiadók, köztük Sony Music Entertainment, Virgin Records America, a Warner Bros Records, az Arista Music, az Atlantic Recording, a Capitol Records és Motown Record Company szerint az ügyben gyakorlatilag minden nagyobb zenekiadó érintett. A Nashville-i bíróságra benyújtott keresetük szerint a műsorban indítása óta folyamatosan hangzottak el szerzői jogi védelem alatt álló dalok, amelyeket a készítők engedély nélkül használtak fel.

A kiadók közlése szerint a több mint ezer érintett zeneszám között Michael Jackson, The Beach Boys és Will Smith dalok is szerepelnek. Továbbá elhangzottak olyan friss, napjainkban népszerű szerzemények is, amelyek használatát a jogtulajdonosok semmilyen körülmények között nem engedélyezik nappali tévéadásban.


A zeneszámok többsége a műsor azon jelenetében hangzott el, amikor a műsorvezető - nem ritkán a nézők felől közelítve - megjelenik a stúdióban, és "betáncol" az interjúk helyszínére. A kereset szerint mind a jelenet, mind az aláfestő zenék a műsor meghatározó elemét képezik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A műsort készítő Telepictures Productions szóvivője a hírre reagálva közölte, hogy munkatársai hónapok óta egyeztetnek az érintett lemezkiadókkal a helyzet kezelése érdekében. Mint mondta, a produkciós cég törekszik az ügy békés és elfogadható kompromisszumokon alapuló rendezésére.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem