16 °C Budapest

Durva jogsértés: mit követett el a TV-s celeb? + videó

2009. szeptember 15. 16:32

Keresetet nyújtottak be a világ legnagyobb zenekiadói az amerikai Ellen DeGeneres show készítői ellen. A kiadók szerint a műsorban ez idáig több mint ezer dal hangzott el, amelyet a szerkesztők engedély nélkül használtak fel - írja a hamisitasellen.hu.

A pert kezdeményező kiadók, köztük Sony Music Entertainment, Virgin Records America, a Warner Bros Records, az Arista Music, az Atlantic Recording, a Capitol Records és Motown Record Company szerint az ügyben gyakorlatilag minden nagyobb zenekiadó érintett. A Nashville-i bíróságra benyújtott keresetük szerint a műsorban indítása óta folyamatosan hangzottak el szerzői jogi védelem alatt álló dalok, amelyeket a készítők engedély nélkül használtak fel.

A kiadók közlése szerint a több mint ezer érintett zeneszám között Michael Jackson, The Beach Boys és Will Smith dalok is szerepelnek. Továbbá elhangzottak olyan friss, napjainkban népszerű szerzemények is, amelyek használatát a jogtulajdonosok semmilyen körülmények között nem engedélyezik nappali tévéadásban.


A zeneszámok többsége a műsor azon jelenetében hangzott el, amikor a műsorvezető - nem ritkán a nézők felől közelítve - megjelenik a stúdióban, és "betáncol" az interjúk helyszínére. A kereset szerint mind a jelenet, mind az aláfestő zenék a műsor meghatározó elemét képezik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A műsort készítő Telepictures Productions szóvivője a hírre reagálva közölte, hogy munkatársai hónapok óta egyeztetnek az érintett lemezkiadókkal a helyzet kezelése érdekében. Mint mondta, a produkciós cég törekszik az ügy békés és elfogadható kompromisszumokon alapuló rendezésére.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?