1 °C Budapest

Harc a hamis gyógyszerek ellen

2009. szeptember 7. 13:02

A kínai Állami Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (State Food and Drug Administration, SFDA) 15 hamis gyógyszerekkel kereskedő honlapot leplezett le a napokban -írja a hamisitasellen.hu.

Az SFDA közleménye szerint a 15 honlapon keresztül hamisítványokkal kapcsolatos információkhoz férhettek hozzá a látogatók, illetve hamis gyógyszereket kínáltak eladásra az üzemeltetők. A weboldalak saját állításuk szerint bőrbetegségek, légzési problémák és diabétesz kezelésére javallott gyógyszereket kínáltak az érdeklődőknek.

Az SFDA közleménye szerint a 15 honlap ügyében a szervezet megtette a szükséges lépéseket a rendőrségi nyomozás elindítása és az üzemeltetők felelősségre vonása érdekében.

A hamis gyógykészítményeket kínáló honlapok elleni fellépés az SFDA 2008 elején életre hívott gyógyszerhamisítás és online visszaélések elleni programjának a része. A szervezet ez idáig már több mint 170 hamis gyógyszereket és gyógyászati készítményeket értékesítő honlapot buktatott le.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem