Megszorult Kuba: kifogytak a vécépapírból!

2009. augusztus 11. 18:02

A válság következtében év végére igen szorult helyzetbe kerülhet Kuba, mivel nyersanyag hiányában nem képesek elegendő vécépapírt gyártani, importra pedig kevesebbet költenek, a felborult külkereskedelmi egyensúly miatt.

A vécépapírt gyártással és importtal foglalkozó állami cég, a Cimex azonban igyekszik megnyugtatni a helyieket, mondván: minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, hogy év végéig el tudják látni a lakosságot a szükséges mennyiséggel - írja a Reuters.

Kuba pénzügyi tartalékait erősen felemésztette a jelentős mennyiségű áruimport, és az egyre csökkenő exportbevételek, ami a kommunista kormányt megszorító intézkedésekre kényszeríttette.

A lakosság ezt elsősorban abból érzékelhette, hogy az import 20 százalékos megvágása miatt szinte üresen állnak a polcok a boltokban. Az országban egyébként az élelmiszer 60 százaléka importból származik.

A hiány ellenére az állam csökkenteni szeretne az árakon, méghozzá 5-27 százalékos mértékben élelmiszerek, gyógyszerek, és higiéniai termékek esetén.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?