12 °C Budapest

Megszorult Kuba: kifogytak a vécépapírból!

2009. augusztus 11. 18:02

A válság következtében év végére igen szorult helyzetbe kerülhet Kuba, mivel nyersanyag hiányában nem képesek elegendő vécépapírt gyártani, importra pedig kevesebbet költenek, a felborult külkereskedelmi egyensúly miatt.

A vécépapírt gyártással és importtal foglalkozó állami cég, a Cimex azonban igyekszik megnyugtatni a helyieket, mondván: minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, hogy év végéig el tudják látni a lakosságot a szükséges mennyiséggel - írja a Reuters.

Kuba pénzügyi tartalékait erősen felemésztette a jelentős mennyiségű áruimport, és az egyre csökkenő exportbevételek, ami a kommunista kormányt megszorító intézkedésekre kényszeríttette.

A lakosság ezt elsősorban abból érzékelhette, hogy az import 20 százalékos megvágása miatt szinte üresen állnak a polcok a boltokban. Az országban egyébként az élelmiszer 60 százaléka importból származik.

A hiány ellenére az állam csökkenteni szeretne az árakon, méghozzá 5-27 százalékos mértékben élelmiszerek, gyógyszerek, és higiéniai termékek esetén.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem