Megszorult Kuba: kifogytak a vécépapírból!

2009. augusztus 11. 18:02

A válság következtében év végére igen szorult helyzetbe kerülhet Kuba, mivel nyersanyag hiányában nem képesek elegendő vécépapírt gyártani, importra pedig kevesebbet költenek, a felborult külkereskedelmi egyensúly miatt.

A vécépapírt gyártással és importtal foglalkozó állami cég, a Cimex azonban igyekszik megnyugtatni a helyieket, mondván: minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, hogy év végéig el tudják látni a lakosságot a szükséges mennyiséggel - írja a Reuters.

Kuba pénzügyi tartalékait erősen felemésztette a jelentős mennyiségű áruimport, és az egyre csökkenő exportbevételek, ami a kommunista kormányt megszorító intézkedésekre kényszeríttette.

A lakosság ezt elsősorban abból érzékelhette, hogy az import 20 százalékos megvágása miatt szinte üresen állnak a polcok a boltokban. Az országban egyébként az élelmiszer 60 százaléka importból származik.

A hiány ellenére az állam csökkenteni szeretne az árakon, méghozzá 5-27 százalékos mértékben élelmiszerek, gyógyszerek, és higiéniai termékek esetén.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16