15 °C Budapest

Nyugdíjasokon segítene a milliárdos

2009. szeptember 2. 11:32

Újabb világraszóló ötlettel állt elő Jamie Oliver. Az egyik legismertebb televíziós szakács a nyugdíjasok étkezési szokásain változtatna.

Jamie Oliver valószínűleg a világ legismertebb szakácsa. A jóképű séf 40 millió fontos, azaz mintegy 13 milliárd forintos vagyonával ott szerepel a leggazdagabb britek között is. A mindenki számára viszonylag könnyen elkészíthető ételeket bemutató, laza stílusáról és jóképűségéről ismert 34 éves TV-s sztárséf nem csak műsoraival, DVD kiadásaival és szakácskönyveivel ért el ekkora sikereket, hanem edényeket, késeket és fűszerkeverékeket is el lehet adni nevével és arcával. Sőt, már két saját étteremmel is büszkélkedhet.


 

A tökéletes omlett Jamie Oliver-módra

A sztárséf azonban mindig is fontosnak tartotta, hogy kampányoljon az egészséges életmód, a helyes táplálkozás mellett, ráadásul világszerte ismert jótékonysági akcióiról is. Néhány éve létrehozta a Fifteen jótékonysági éttermet, ahol 15 hátrányos helyzetű fiatalnak adott álláslehetőséget a vendéglátó iparban. Korábban pedig meggyőzte Nagy-Britannia akkori miniszterelnökét, Tony Blairt arról, hogy 400 millió eurót áldozzon az Egyesült Királyság iskolái élelmezésének javítására.

Kampányolt már a nagy áruházláncok üzletpolitikája ellen, a bio-, vagy organikus húsok fogyasztása mellett is.

Most újabb akcióra szánta el magát: a kórházi étkeztetést és a szociális étkeztetést szeretné jobbá tenni. Mint mondta, a minőségibb ételekkel a kórházak is spórolnának, hiszen a megfelelő és ízletes élelmiszerek hozzásegítenék a betegeket a mielőbbi gyógyuláshoz.

Jamie a szociális étkeztetésen is javítana, elsősorban a nyugdíjasok közétkeztetésének színvonalával nincs megelégedve. Egyelőre azonban várnia kell a nagyratörő tervekkel, hiszen a napokban mutatják be új sorozatát "Jamie's American Road Trip" címmel, melyben amerikai gasztronómiai kalandjait meséli el.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05