Másfél milliárd forint: mire elég a lottó-főnyeremény?

Pénzcentrum
2009. augusztus 29. 09:02

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a a 35. héten, vagyis most szombaton várhatóan 1,44 milliárd forintot vihet haza az, aki egyedüliként találja el a nyertes számokat az ötöslottón. Utánajártunk, mire is elég az a csaknem másfél milliárd forint.


Spanyol villa Gibraltár környékén

Nem is olyan nehéz feladat, ha valaki egyben szeretné elkölteni a lottó eheti főnyereményét. Csaknem a teljes összeget felemészti, ha valaki az alábbi, 350 négyzetméteres négy hálószobás villát a XII. kerületben. Aki viszont úgy gondolja, hogy inkább napfényesebb vidékre költözne, azok olyan villák közül válogathatnak, mint ez itt Spanyolországban, mely nemcsak négy hálószobája és márvány jacuzzija miatt vonzó, de a kerti uszodája, valamint a Rio Real-öböl varázslatos panorámája miatt is.

Akik inkább szívük hölgyét örvendeztetnék meg, vehetnek belőle egy ilyen nyakláncot, melyet Oprah is visel: ennek ára nagyjából hétmillió dollár, ami a jelenlegi dollárárfolyam mellett bele kell, hogy férjen a nyereménybe, akár különrepülővel való szállítással együtt is.


A gépek őrültjei is találnak valószínűleg kedvükre valót ilyen dagadó pénztárcával. A Maybach egyedi autója, az Exelero például ötmillió euróba került 2005-ös megjelenésekor, és az ára valószínűleg azóta sem zuhant olyan meredeken, mint egy 2005-ös Suzukié.


A helikopterek közül talán egy ilyen vadonatúj Bell 407-est ajánlanánk, bár a gazdasági válság miatt mostanában a használtpiacon "fillérekért" lehet megkímélt helikoptereket és repülőgépeket vásárolni ennél jóval alacsonyabb áron is.


Akinek népes a családja és/vagy a baráti köre, vagy egyszerűen csak kipróbálná, milyen egy igazán nagy hajó kapitányának lenni, az ne habozzon, egyszerűen vegye meg ezt a 300 kabinos, elbűvülő, 1957-ben épült turistahajót.


Aki viszont úgy dönt, hogy a pénzét nem egyszerre szeretné elverni, hanem tiszteletre méltó önmegtartóztatással inkább befekteti és annak hozadékából él, annak sem kell elkeserednie. Egy, a jelenlegi piaci helyzetben könnyedén teljesíthető éves öt százalékos reálhozam mellett is havonta hatmillió forinttal gyarapodik a számlája úgy, hogy közben a tőkéhez egyáltalán nem kell hozzányúlni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?