3 °C Budapest

Disznóság! Orrfacsaró bűz és háborgó szomszédok

2009. augusztus 6. 10:02

Egyre több brit család dönt úgy, felveszi a harcot a növekvő élelmiszerárakkal. Az még nem lenne nagy baj, ha csak különféle zöldségeket és gyümölcsöket termesztenének, de manapság már a sertések is megjelentek a békés kertvárosi udvarokban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyre több brit család gondolja úgy, szükségtelen mindent a hipermarketek polcairól beszerezni. A saját maguk által előállított étel finomabb is, olcsóbb is, és vélhetően egészségesebb is.

A legújabb divat szerint pedig már nem a legújabb grillsütőt vagy hintaágyat vásárolják kertjükbe, hanem zöldségeket és gyümölcsöket termesztenek és sertéseket tartanak.

Korábbi cikkünk a témában: Akciók, kuponok és diszkontok: megtanít spórolni a válság

Az új "hóbortot" természetesen a TV indította el: a képernyőről ismert sztárszakács, Gordon Ramsay ugyanis két kismalacot nevelt fel londoni kertjében. Trinny és Susannah persze a sütőben végezte...

 

Ramsay és malacai (Fotó: dailymail.co.uk)


Van olyan sertéstenyésztő, aki arról számolt be, 40 százalékkal növekedtek a kismalacok eladásai az elmúlt hónapokban. Legtöbbjüket jólszituált, kertvárosi családok viszik el.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Elvileg hatósági engedélyek szükséges a sertéstartáshoz, de ezeket viszonylag egyszerű beszerezni. Ugyanakkor az átlagos brit család nem igazán van tisztában az állattartás és különösen a disznóvágás nehézségeivel, ezért sorra jelennek meg a különböző tájékoztató cikkek, kiadványok kezdő böllérek számára.

A helyzetet nehezíti, hogy gyakran a szomszédokat is zavarják a kellemetlen szagok és az állatok különös hangjai, ezért a hatóságok egyre gyakrabban kapnak bejelentést a sertéstenyésztők szomszédaitól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20