16 °C Budapest

Disznóság! Orrfacsaró bűz és háborgó szomszédok

2009. augusztus 6. 10:02

Egyre több brit család dönt úgy, felveszi a harcot a növekvő élelmiszerárakkal. Az még nem lenne nagy baj, ha csak különféle zöldségeket és gyümölcsöket termesztenének, de manapság már a sertések is megjelentek a békés kertvárosi udvarokban.

Egyre több brit család gondolja úgy, szükségtelen mindent a hipermarketek polcairól beszerezni. A saját maguk által előállított étel finomabb is, olcsóbb is, és vélhetően egészségesebb is.

A legújabb divat szerint pedig már nem a legújabb grillsütőt vagy hintaágyat vásárolják kertjükbe, hanem zöldségeket és gyümölcsöket termesztenek és sertéseket tartanak.

Korábbi cikkünk a témában: Akciók, kuponok és diszkontok: megtanít spórolni a válság

Az új "hóbortot" természetesen a TV indította el: a képernyőről ismert sztárszakács, Gordon Ramsay ugyanis két kismalacot nevelt fel londoni kertjében. Trinny és Susannah persze a sütőben végezte...

 

Ramsay és malacai (Fotó: dailymail.co.uk)


Van olyan sertéstenyésztő, aki arról számolt be, 40 százalékkal növekedtek a kismalacok eladásai az elmúlt hónapokban. Legtöbbjüket jólszituált, kertvárosi családok viszik el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Elvileg hatósági engedélyek szükséges a sertéstartáshoz, de ezeket viszonylag egyszerű beszerezni. Ugyanakkor az átlagos brit család nem igazán van tisztában az állattartás és különösen a disznóvágás nehézségeivel, ezért sorra jelennek meg a különböző tájékoztató cikkek, kiadványok kezdő böllérek számára.

A helyzetet nehezíti, hogy gyakran a szomszédokat is zavarják a kellemetlen szagok és az állatok különös hangjai, ezért a hatóságok egyre gyakrabban kapnak bejelentést a sertéstenyésztők szomszédaitól.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem