4 °C Budapest

Disznóság! Orrfacsaró bűz és háborgó szomszédok

2009. augusztus 6. 10:02

Egyre több brit család dönt úgy, felveszi a harcot a növekvő élelmiszerárakkal. Az még nem lenne nagy baj, ha csak különféle zöldségeket és gyümölcsöket termesztenének, de manapság már a sertések is megjelentek a békés kertvárosi udvarokban.

Egyre több brit család gondolja úgy, szükségtelen mindent a hipermarketek polcairól beszerezni. A saját maguk által előállított étel finomabb is, olcsóbb is, és vélhetően egészségesebb is.

A legújabb divat szerint pedig már nem a legújabb grillsütőt vagy hintaágyat vásárolják kertjükbe, hanem zöldségeket és gyümölcsöket termesztenek és sertéseket tartanak.

Korábbi cikkünk a témában: Akciók, kuponok és diszkontok: megtanít spórolni a válság

Az új "hóbortot" természetesen a TV indította el: a képernyőről ismert sztárszakács, Gordon Ramsay ugyanis két kismalacot nevelt fel londoni kertjében. Trinny és Susannah persze a sütőben végezte...

 

Ramsay és malacai (Fotó: dailymail.co.uk)


Van olyan sertéstenyésztő, aki arról számolt be, 40 százalékkal növekedtek a kismalacok eladásai az elmúlt hónapokban. Legtöbbjüket jólszituált, kertvárosi családok viszik el.

Elvileg hatósági engedélyek szükséges a sertéstartáshoz, de ezeket viszonylag egyszerű beszerezni. Ugyanakkor az átlagos brit család nem igazán van tisztában az állattartás és különösen a disznóvágás nehézségeivel, ezért sorra jelennek meg a különböző tájékoztató cikkek, kiadványok kezdő böllérek számára.

A helyzetet nehezíti, hogy gyakran a szomszédokat is zavarják a kellemetlen szagok és az állatok különös hangjai, ezért a hatóságok egyre gyakrabban kapnak bejelentést a sertéstenyésztők szomszédaitól.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?