Lustábbak a nők a férfiaknál

2009. augusztus 24. 14:36

Bár a magazinok és a tévéreklámok egyfolytában a vékony nőket favorizálják, a kutatások pedig folyamatosan az elhízás veszélyeivel riogatnak, a nők mégis kevesebbet mozognak az Egyesült Államokban, mint a férfiak.

A University of Michigan legújabb kutatása szerint a fiatal fekete nők 1984 és 2006 között jelentősen vesztettek a mozgás iránti kedvükből. A kutatók 17 314, 19 és 26 év közötti fiatal férfi és nő adataiból vontak le következtetéseket, akik 1984 és 2006 között kétévente számoltak be szokásaikról és főbb adataikról.

Az egyetem által kidolgozott kérdéssor több területen vizsgálta az önkénteseket: milyen gyakran reggeliznek, milyen gyakran esznek gyümölcsöt, milyen gyakran edzettek (edzőterem, futás, úszás, stb.), milyen gyakran volt idejük legalább hét órát aludni és milyen gyakran néztek tévét.

A kutatók között nagy az egyetértés abban, hogy az elhízás alapja, ha a "páciens" rendszeresen több energiát visz be a szervezetébe, mint amennyit ledolgozik napközben. Márpedig a kutatás eredményei szerint a hölgyek folyamatosan kevesebbet edzenek, mint a férfiak, így az energia-egyensúlyuk hiánya komoly szerepet játszik az elhízásukban.

Érdekes módon a fiatal nőknél a zöldség- és gyümölcsfogyasztás gyakorisága viszonylag stabil maradt az évek során, a férfiak körében viszont látványosan csökkent. Ugyanők viszont kevesebbszer is reggeliznek, mint a hölgyek. Bár a televíziót sokan vádolják, mint az elhízás egyik legfőbb indoka, a vizsgált 24 év alatt nem nőtt jelentősen a tévézéssel töltött idő mennyisége.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A családi háttér azonban rendkívül sokat számít. A szegényebb családokból érkező nők (akárcsak a fekete és mexikói családok szülöttei) például nem csak többet néznek tévét átlagban, de kevesebbet is alszanak és évről évre kevesebb zöldség-gyümölcsöt esznek.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?