8 °C Budapest

Lustábbak a nők a férfiaknál

2009. augusztus 24. 14:36

Bár a magazinok és a tévéreklámok egyfolytában a vékony nőket favorizálják, a kutatások pedig folyamatosan az elhízás veszélyeivel riogatnak, a nők mégis kevesebbet mozognak az Egyesült Államokban, mint a férfiak.

A University of Michigan legújabb kutatása szerint a fiatal fekete nők 1984 és 2006 között jelentősen vesztettek a mozgás iránti kedvükből. A kutatók 17 314, 19 és 26 év közötti fiatal férfi és nő adataiból vontak le következtetéseket, akik 1984 és 2006 között kétévente számoltak be szokásaikról és főbb adataikról.

Az egyetem által kidolgozott kérdéssor több területen vizsgálta az önkénteseket: milyen gyakran reggeliznek, milyen gyakran esznek gyümölcsöt, milyen gyakran edzettek (edzőterem, futás, úszás, stb.), milyen gyakran volt idejük legalább hét órát aludni és milyen gyakran néztek tévét.

A kutatók között nagy az egyetértés abban, hogy az elhízás alapja, ha a "páciens" rendszeresen több energiát visz be a szervezetébe, mint amennyit ledolgozik napközben. Márpedig a kutatás eredményei szerint a hölgyek folyamatosan kevesebbet edzenek, mint a férfiak, így az energia-egyensúlyuk hiánya komoly szerepet játszik az elhízásukban.

Érdekes módon a fiatal nőknél a zöldség- és gyümölcsfogyasztás gyakorisága viszonylag stabil maradt az évek során, a férfiak körében viszont látványosan csökkent. Ugyanők viszont kevesebbszer is reggeliznek, mint a hölgyek. Bár a televíziót sokan vádolják, mint az elhízás egyik legfőbb indoka, a vizsgált 24 év alatt nem nőtt jelentősen a tévézéssel töltött idő mennyisége.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A családi háttér azonban rendkívül sokat számít. A szegényebb családokból érkező nők (akárcsak a fekete és mexikói családok szülöttei) például nem csak többet néznek tévét átlagban, de kevesebbet is alszanak és évről évre kevesebb zöldség-gyümölcsöt esznek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm