10 °C Budapest

Hatalmas tanszer-vásár: elképesztő olcsóság!

2009. augusztus 14. 05:55

Tanszer-körkép: füzetek 9 forinttól! Rossz hírünk van: egyszer -méghozzá nem is olyan sokára- a nyári szünet is véget ér, és ismét kezdődik a suli! Ahogy az lenni szokott, a legnagyobb áruházláncok már augusztus elején elkezdik hirdetni a kedvezményes áron kínált tanszereket, iskolaszereket. A Pénzcentrum most körülnézett a hazai palettán.

Minden spórolós szülő már évek óta tudja: iskolaszert is csak a hipermarketekben érdemes vásárolni. Még ha nehéz is beismerni, de tény: a hiperek piaci helyzetüket kihasználva minden kétség nélkül lehagyják a kisebb papír-írószer boltokat, árakban, választékban egyaránt. A Pénzcentrum a legnagyobb hazai üzletláncok kínálatát böngészte végig, olcsó termékek után kutatva.

Füzetek 9 forinttól!


A legnagyobbak, így a Tesco is vérbeli profi módjára külön iskolakezdési katalógussal jött ki, melynek árai augusztus 7-től 19-ig érvényesek. A saját márkás tűzött füzet 19 forintba kerül. A 60 lapos A/4-es spirálfüzet 89 forint, az A/5-ös, 80 lapos 99 forint. Füzetborítót már 21 forinttól találhatunk a kínálatban, a 16 darabos füzetcímke 49 forint. 10 db, radíros végű ceruzát 99 forintért kaphatunk, a 12 darabos színesceruza-készlet ugyanennyibe kerül. 22 részes töltött tolltartó 699 forint, míg a 26 részes egy híján ezer forintba kerül.

AzAuchanszintén augusztus 7-én jött ki akciós katalógusával, ám a francia tulajdonú üzletlánc augusztus 27-ig tartja a benne szereplő akciós iskolaszer-árakat. Itt 59 forinttól kaphatunk A/5-ös füzeteket, hozzá passzoló borítót pedig már 27 forinttól. A klasszikus csomagolópapírok 149 forinttól indulnak, az 50 darabos, félfamentes írólap 85 forint. 3 darab közepes radír 29 forint, a fém egylyukú hegyező 79 forint. 10 darab radíros végű ceruza 67 forint, míg 2 darab zselés tollat 79 forintért kaphatunk. Az Auchan ugyanakkor jó érzékkel készült iskolai ünneplő-és tornaruházattal, a nagyobbak számára pedig laptoppal, számítógép-konfigurációval is.

A Cora igazán lenyűgözte szerkesztőségünket: komplett tanácsadó-honlappal rukkolt elő iskolakezdésre, melyből megtudhatjuk, hogy az alsó tagozatosoknak milyen tanszerekre is van szükségük, milyen iskolatáskát érdemes venni, sőt, azt is, hogy a Star Wars-os uzsonnásdoboz (469 forint) hogyan járul hozzá a helyes étkezési szokások kialakulásához. Ugyanakkor valószínűleg nincs szükség arra, hogy évente új ollót, tisztasági csomagot szerezzünk be. 

Fotó: cora.hu


Az iskolakezdés-katalógus egyébként július 30-tól szeptember 9-ig érvényes, és olyan akciókat tartalmaz, mint 2 db radír 25 forintért, 10 db radíros ceruza 69 forintért, 6db színesceruza 45 forintért. A 6 darabos Winny filctollkészlet szintén 45 forint, hasonló márkájú, 12 darabos gyurma 89 forint. 4 db vonalzót 99-ért, míg a kenőfejes ragasztót 25 forintért árulják. A mintás borítójú A/5-ös füzet 39 forint, a 8db-os (szintén mintás) füzetcímke 16 forintba kerül.

Az Interspar-saját bevallása szerint első osztályú árai- augusztus 13-tól szeptember 9-ig érvényesek. Az 50 részes tolltartó 909 forint, míg az A/5-ös füzet (vonalas, kockás, sima) itt a legolcsóbb: 9, azaz kilenc forintba kerül! A/4-es füzeteket 69 forintért találunk, a 12 darabos színesceruza-készlet 149 forint, a 4 darabos vonalzókészlet 249 forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Lidl -honlapja tanulsága szerint- különösebben nem bajlódott iskolaszerkkel: vasárnaptól mindössze olvasókönyv, rajzsablon-készlet és kifestő lesz olcsóbb. Nagy konkurense, az Aldiviszont hirdetett szezonális akciókat, igaz, a fentiekhez képest jóval szerényebbet: többek között az A/5-ös füzet 39 forintba, az A/4-es spirálfüzet 149 forintba, míg a 3 részes vonalzókészlet 299 forintba kerül.

 

Sztárok, logók, drágaságok


A saját márkás termékek tehát kimondottan olcsók, érdekes azonban megfigyelni, hogy az egyes láncok milyen filmes/rajzfilmes/zenekaros/játékos emblémával, képpel, dizájnnal ellátott termékeket preferálnak. Ezek persze sokkal jobban néznek ki és vitathatatlanul divatosabbak, mint az egyszerűbb írószerek, azonban jóval drágábbak és nem biztos, hogy minőségük egyenes arányosságban van árukkal. A Tesco a Star Wars-t, a Jégkorszak 3-at, 4 Disney rajzfilmet és természetesen a High School Musicalt- preferálja. Utóbbi megjelenik az Auchannál is, a Hello Kitty figura, csakúgy, mint a Pókember és a Verdák kollekció. A Cora szintén a Hello Kittyt preferálja, de kapható választékukban Jégkorszak-kollekció és Batman-es iskolatáska is.

A szakértő válaszol

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm