12 °C Budapest

Íme a legjobb lakásajánlatok: albérlet helyett!

2009. augusztus 12. 06:20

Lakásvadászat a vidéki egyetemi városokban: Debrecen és Miskolc Sok család életében meghatározó változást jelent, amikor a gyerek kirepül a szülői házból, és egyetemre, főiskolára megy. Előfordul, hogy több száz kilométerre költözik otthonról, kollégiumban, vagy albérletben lakik az egyetemi évek alatt - utóbbi azonban költséges is lehet. A Pénzcentrum most az egyetemi városokban nézett szét, eladó lakások után kutatva.

Az érettségi rég lezajlott, a felvételi ponthatárokat kihirdették: 2009-ben a 127 500 jelentkezőből 94 301-et vettek fel. Azok közül, akik távolabbi városban kezdik meg tanulmányaikat, a legtöbben kollégisták szeretnének lenni: ez nemcsak jóval olcsóbb, de nyilvánvalóan sokkal nagyobb buli is. Ugyanakkor természetesen beindul az albérlethajsza is: hatalmas harc megy a jobb helyekért.

A Pénzcentrum most azt járja körbe, érdemes-e lakást venni a gyereknek a felsőfokú tanulmányok idejére. 


4 nagy vidéki egyetemi város ingatlanpiacán szemezgettünk: az ingatlan.com Miskolcra, Debrecenre, Szegedre és Pécsre vonatkozó kínálatát néztük végig. Célunk az volt, hogy olyan lakásokat találjunk, amelyekben legalább 2 fő elfér (tehát az egyik szoba/félszoba kiadható legyen egy albérlőnek), közel vannak az egyetemhez, illetve áruk beleférjen a "talán még vállalható" (maximum 12-13 millió forintos) keretbe.


Debrecenben 7,3 millióért már kaphatunk 2 szobás, 51 m2-es panelt, az egyetem szomszédságában. Igaz, a lakás 10. emeleti és keleti tájolású, de a Nagyerdőre néző ablakok mindenért kárpótolhatnak.

Fotó: ingatlan.com


A Domokos utcában szintén 10. emeleti panelt találhatunk, 8,2 millióért. Az egyetemtől néhány percre levő ingatlan internettel, kábeltévével felszerelt, járólapozott, csendes lépcsőházban fekszik.

Akinek esetleg belefér a felújítás, annak ajánlunk egy, a Borbíró téren található, 76 m2-es panelt. A 8,5 millióba kerülő ingatlan mindhárom szobája különálló, így elvileg 3 lakó is elfér benne.
Szintén Debrecenben a Böszörményi úton, az Agráregyetem főbejáratával pontosan szemben egy 4 emeletes házban eladó egy első emeleti, 53 m2-es, 2 szobás, külön WC-s, fürdőszobás szép tágas, szinte teljesen felújított, klímatizált, erkélyes lakás. Ára 9,9 millió forint.

Miskolcon is találhatunk olyan lakásokat, amelyben egyszerre több fiatal is (kényelmesen) elfér - a legkecsegtetőbb ajánlatok a közeli Avas városrészben várják az érdeklődőket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Egyetemvároshoz közeli Szentgyörgy utcában, tíz emeletes, panelprogramos társasház második emeletén eladó egy 55 m2-es, 1+2 félszobás, esztétikailag felújított, erkélyes, távfűtéses panellakás. A panelprogramos felújítások alkalmával az épületet kívülről szigetelték, színezték, nyílászáróit műanyagra cserélték, erkélyét felújították, radiátorait kicserélték és egyedi mérővel látták el. A lakás ára 6,2 millió forint.

Szintén a Szentgyörgy út végén, az egyetemhez közel, eladó egy 70 m2-es 2, 5 szobás, távhőről levált, gázfűtéses lakás 4 emeletes épületben erkéllyel, pincével. A kilátás gyönyörű, a rezsi alacsony, panelprogram folyamatban. Ára 8,5 millió forint.

A Középszer utcán -az egyetemhez közel- felújított, jó állapotú, megkímélt, 7. emeleti lakás is új gazdát keres. Szép panorámával, erkéllyel, pincével. A fürdőszobában és a konyhában új szaniterek, teljes csőcserén átesett. A 61 m2-es ingatlant 6,6 millió forintért kínálják.

Aki rászánna akár 10 milliót is, annak ajánlunk egy Hajós utcai egyedi gázkazánfűtéses társasházban 70 m2-es, jó állapotú 2 + félszoba + erkély + lomkamrás lakást. A szobák laminált parkettásak, új műanyag nyílászárók, a fürdő szoba és a konyha igényesen felújított. A lakás K-D-i tájolású, világos, jó elosztású. Jó lakóközösség, tiszta, rendezett lépcsőház, alacsony rezsi. Mi másra vágyhat még egy mai fiatal?

Szeged és Pécs

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm