16 °C Budapest

Íme a legjobb lakásajánlatok: albérlet helyett!

2009. augusztus 12. 06:20

Lakásvadászat a vidéki egyetemi városokban: Debrecen és Miskolc Sok család életében meghatározó változást jelent, amikor a gyerek kirepül a szülői házból, és egyetemre, főiskolára megy. Előfordul, hogy több száz kilométerre költözik otthonról, kollégiumban, vagy albérletben lakik az egyetemi évek alatt - utóbbi azonban költséges is lehet. A Pénzcentrum most az egyetemi városokban nézett szét, eladó lakások után kutatva.

Az érettségi rég lezajlott, a felvételi ponthatárokat kihirdették: 2009-ben a 127 500 jelentkezőből 94 301-et vettek fel. Azok közül, akik távolabbi városban kezdik meg tanulmányaikat, a legtöbben kollégisták szeretnének lenni: ez nemcsak jóval olcsóbb, de nyilvánvalóan sokkal nagyobb buli is. Ugyanakkor természetesen beindul az albérlethajsza is: hatalmas harc megy a jobb helyekért.

A Pénzcentrum most azt járja körbe, érdemes-e lakást venni a gyereknek a felsőfokú tanulmányok idejére. 


4 nagy vidéki egyetemi város ingatlanpiacán szemezgettünk: az ingatlan.com Miskolcra, Debrecenre, Szegedre és Pécsre vonatkozó kínálatát néztük végig. Célunk az volt, hogy olyan lakásokat találjunk, amelyekben legalább 2 fő elfér (tehát az egyik szoba/félszoba kiadható legyen egy albérlőnek), közel vannak az egyetemhez, illetve áruk beleférjen a "talán még vállalható" (maximum 12-13 millió forintos) keretbe.


Debrecenben 7,3 millióért már kaphatunk 2 szobás, 51 m2-es panelt, az egyetem szomszédságában. Igaz, a lakás 10. emeleti és keleti tájolású, de a Nagyerdőre néző ablakok mindenért kárpótolhatnak.

Fotó: ingatlan.com


A Domokos utcában szintén 10. emeleti panelt találhatunk, 8,2 millióért. Az egyetemtől néhány percre levő ingatlan internettel, kábeltévével felszerelt, járólapozott, csendes lépcsőházban fekszik.

Akinek esetleg belefér a felújítás, annak ajánlunk egy, a Borbíró téren található, 76 m2-es panelt. A 8,5 millióba kerülő ingatlan mindhárom szobája különálló, így elvileg 3 lakó is elfér benne.
Szintén Debrecenben a Böszörményi úton, az Agráregyetem főbejáratával pontosan szemben egy 4 emeletes házban eladó egy első emeleti, 53 m2-es, 2 szobás, külön WC-s, fürdőszobás szép tágas, szinte teljesen felújított, klímatizált, erkélyes lakás. Ára 9,9 millió forint.

Miskolcon is találhatunk olyan lakásokat, amelyben egyszerre több fiatal is (kényelmesen) elfér - a legkecsegtetőbb ajánlatok a közeli Avas városrészben várják az érdeklődőket.

Az Egyetemvároshoz közeli Szentgyörgy utcában, tíz emeletes, panelprogramos társasház második emeletén eladó egy 55 m2-es, 1+2 félszobás, esztétikailag felújított, erkélyes, távfűtéses panellakás. A panelprogramos felújítások alkalmával az épületet kívülről szigetelték, színezték, nyílászáróit műanyagra cserélték, erkélyét felújították, radiátorait kicserélték és egyedi mérővel látták el. A lakás ára 6,2 millió forint.

Szintén a Szentgyörgy út végén, az egyetemhez közel, eladó egy 70 m2-es 2, 5 szobás, távhőről levált, gázfűtéses lakás 4 emeletes épületben erkéllyel, pincével. A kilátás gyönyörű, a rezsi alacsony, panelprogram folyamatban. Ára 8,5 millió forint.

A Középszer utcán -az egyetemhez közel- felújított, jó állapotú, megkímélt, 7. emeleti lakás is új gazdát keres. Szép panorámával, erkéllyel, pincével. A fürdőszobában és a konyhában új szaniterek, teljes csőcserén átesett. A 61 m2-es ingatlant 6,6 millió forintért kínálják.

Aki rászánna akár 10 milliót is, annak ajánlunk egy Hajós utcai egyedi gázkazánfűtéses társasházban 70 m2-es, jó állapotú 2 + félszoba + erkély + lomkamrás lakást. A szobák laminált parkettásak, új műanyag nyílászárók, a fürdő szoba és a konyha igényesen felújított. A lakás K-D-i tájolású, világos, jó elosztású. Jó lakóközösség, tiszta, rendezett lépcsőház, alacsony rezsi. Mi másra vágyhat még egy mai fiatal?

Szeged és Pécs

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05