Már Dubaiban is dübörög a hamisítás

2009. július 8. 12:32

Több mint 200 személyt vettek őrizetbe a dubai-i hatóságok a hamis termékekkel való kereskedelem és az illegális foglalkoztatás visszaszorítása érdekében hirdetett egy hónapos júniusi ellenőrző akcióban. A razziák során több ezer darab hamis terméket foglaltak le - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériumának becslése szerint évente megközelítőleg 500 millió dollár (1,8 milliárd dirham) értékű hamis termék kerül forgalomba az ország piacain. Ennek okán a helyi hatósági szervek egyre nagyobb figyelmet szentelnek a hamisítás és a hamis termékekkel való visszaélések problémájának.

A hamisítás elleni küzdelem és az illegális foglalkoztatás visszaszorítása érdekében a dubai-i hatóságok júniusban egy hónapos, átfogó ellenőrzési akciót hirdettek, amelynek eredményeként összesen 201 személyt, köztük 131 utcai kereskedőt vettek őrizetbe.

A Dubai-szerte lebonyolított ellenőrzések során több ezer darab hamis termékre bukkantak. Összesen 2435 darab kalóz CD- és DVD-lemezt koboztak el, valamint 2474 darab hamisított árucikket, köztük ruházati, kozmetikai, elektronikai terméket és élelmiszereket foglaltak le a helyi hatósági szervek. A rendőrség közleménye szerint a jogsértő kereskedők ellen büntetőeljárást indítanak, melynek lezárulta után a lefoglalt hamisítványokat megsemmisítik.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16