Már Dubaiban is dübörög a hamisítás

2009. július 8. 12:32

Több mint 200 személyt vettek őrizetbe a dubai-i hatóságok a hamis termékekkel való kereskedelem és az illegális foglalkoztatás visszaszorítása érdekében hirdetett egy hónapos júniusi ellenőrző akcióban. A razziák során több ezer darab hamis terméket foglaltak le - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Arab Emírségek Gazdasági Minisztériumának becslése szerint évente megközelítőleg 500 millió dollár (1,8 milliárd dirham) értékű hamis termék kerül forgalomba az ország piacain. Ennek okán a helyi hatósági szervek egyre nagyobb figyelmet szentelnek a hamisítás és a hamis termékekkel való visszaélések problémájának.

A hamisítás elleni küzdelem és az illegális foglalkoztatás visszaszorítása érdekében a dubai-i hatóságok júniusban egy hónapos, átfogó ellenőrzési akciót hirdettek, amelynek eredményeként összesen 201 személyt, köztük 131 utcai kereskedőt vettek őrizetbe.

A Dubai-szerte lebonyolított ellenőrzések során több ezer darab hamis termékre bukkantak. Összesen 2435 darab kalóz CD- és DVD-lemezt koboztak el, valamint 2474 darab hamisított árucikket, köztük ruházati, kozmetikai, elektronikai terméket és élelmiszereket foglaltak le a helyi hatósági szervek. A rendőrség közleménye szerint a jogsértő kereskedők ellen büntetőeljárást indítanak, melynek lezárulta után a lefoglalt hamisítványokat megsemmisítik.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem