5 °C Budapest

Hurráoptimizmus: ismét tud félretenni a magyar

2009. július 15. 07:02

A tavaly október óta tartó zuhanást követő májusi fordulópont után júliusban immár harmadik hónapja emelkedik a GKI fogyasztói bizalmi index szezonálisan kiigazított értéke.

Bár a júliusi javulás minimális, az index mégis idei legmagasabb értékére jutott. Az EU támogatásával végzett felmérés alapján júniushoz képest leginkább a lakosság rövidtávú megtakarítási képességének megítélése változott.

Nagyításért kattinson a grafikonra!

Az ország várható gazdasági helyzetéről, a munkanélküliségről és a lakosság saját pénzügyi helyzetéről alkotott vélemény is pozitívabb lett, de a statisztikai hibahatáron belüli mértékben. Kissé a munkanélküliségtől való félelem is enyhült, miközben az inflációs várakozások erősödtek.

A fogyasztói bizalmi index a lakossági konjunkturális várakozások összefoglaló mutatója: a magyar gazdaság, a foglalkoztatott létszám és az infláció várható alakulására, valamint a háztartások pénzügyi helyzetének megítélésére vonatkozó válaszokból számított mutató. Értéke +100 és -100 között változhat. E mutató a háztartások kilátásait egyetlen számba sűrítve mutatja be.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?