Hurráoptimizmus: ismét tud félretenni a magyar

2009. július 15. 07:02

A tavaly október óta tartó zuhanást követő májusi fordulópont után júliusban immár harmadik hónapja emelkedik a GKI fogyasztói bizalmi index szezonálisan kiigazított értéke.

Bár a júliusi javulás minimális, az index mégis idei legmagasabb értékére jutott. Az EU támogatásával végzett felmérés alapján júniushoz képest leginkább a lakosság rövidtávú megtakarítási képességének megítélése változott.

Nagyításért kattinson a grafikonra!

Az ország várható gazdasági helyzetéről, a munkanélküliségről és a lakosság saját pénzügyi helyzetéről alkotott vélemény is pozitívabb lett, de a statisztikai hibahatáron belüli mértékben. Kissé a munkanélküliségtől való félelem is enyhült, miközben az inflációs várakozások erősödtek.

A fogyasztói bizalmi index a lakossági konjunkturális várakozások összefoglaló mutatója: a magyar gazdaság, a foglalkoztatott létszám és az infláció várható alakulására, valamint a háztartások pénzügyi helyzetének megítélésére vonatkozó válaszokból számított mutató. Értéke +100 és -100 között változhat. E mutató a háztartások kilátásait egyetlen számba sűrítve mutatja be.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?