Viszlát Kodachrome!

Pénzcentrum
2009. június 23. 16:03

Közel 74 évnyi gyártás után a Kodak tegnap bejelentette, hogy megszűntetik a Kodachrome színes kisfilmek gyártását, mivel a cég bevételeinek már alig több mint 1 százalékát adják.

Az egykor profi fotósok, és amatőrök kedvencévé vált Kodachrome - az 1984-ben készült híres "afgán lány" című fotó is erre készült - a digitális forradalom legújabb áldozatának tekinthető.

A filmet 1935-ben dobták piacra, amit két zenész talált fel, akik hobbi szinten, de szenvedélyesen szerettek fotózni. Először 16 mm-es változatban került a boltokba, de hamarosan egyéb formátumokban, például 35 mm-es változatban is kaphatóvá vált.

A fotók élessége, a színek élénksége miatt Kodachrome-ra készültek a világ legismertebb természetfotói, de Abraham Zapruder John Kennedy 1963-as merényletéről készült képe is.

Steve McCurry híres képe: Afgán lány


A Kodak az utolsó tekercs filmet Steve McCurry-nek, az Afgán lány fotósának adja, aki az arra készült képeket egy fotómúzeumnak fogja felajánlani. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bár boltokban már egyébként is csak elvétve lehet kapni Kodachrome-ot, a szemfülesek még felvásárolhatnak pár tekercset, mielőtt teljesen elfogy a polcokról.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm