Viszlát Kodachrome!

Pénzcentrum
2009. június 23. 16:03

Közel 74 évnyi gyártás után a Kodak tegnap bejelentette, hogy megszűntetik a Kodachrome színes kisfilmek gyártását, mivel a cég bevételeinek már alig több mint 1 százalékát adják.

Az egykor profi fotósok, és amatőrök kedvencévé vált Kodachrome - az 1984-ben készült híres "afgán lány" című fotó is erre készült - a digitális forradalom legújabb áldozatának tekinthető.

A filmet 1935-ben dobták piacra, amit két zenész talált fel, akik hobbi szinten, de szenvedélyesen szerettek fotózni. Először 16 mm-es változatban került a boltokba, de hamarosan egyéb formátumokban, például 35 mm-es változatban is kaphatóvá vált.

A fotók élessége, a színek élénksége miatt Kodachrome-ra készültek a világ legismertebb természetfotói, de Abraham Zapruder John Kennedy 1963-as merényletéről készült képe is.

Steve McCurry híres képe: Afgán lány


A Kodak az utolsó tekercs filmet Steve McCurry-nek, az Afgán lány fotósának adja, aki az arra készült képeket egy fotómúzeumnak fogja felajánlani. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár boltokban már egyébként is csak elvétve lehet kapni Kodachrome-ot, a szemfülesek még felvásárolhatnak pár tekercset, mielőtt teljesen elfogy a polcokról.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?