Digitálisan analfabéták a magyar nyugdíjasok!

Pénzcentrum
2009. április 3. 10:30

Hazánkban először készült felmérés az ötven év felettiek információ- és kommunikációtechnológiai eszközhasználatáról. Az eredmény sajnos megdöbbentő.

Magyarországon közel négymillió 50 év feletti él, azonban mindössze 16 százalékuk részesül az információs társadalom előnyeiből. Az INFORUM és a budapesti Műegyetem Információs Társadalom- és Trendkutató központja által végzett felmérés szerint a hazai nyugdíjasoknak mindössze 4 százaléka rendszeres internetező, ami nemzetközi összehasonlításban elég soványnak mondható.

Közöttük többségben vannak a magasabb végzettségűek, a gazdaságilag, szellemileg aktívak, a többszemélyes háztartásban élők és a magasabb jövedelműek.

A digitálisan írástudatlanok közel fele 60 éves, vagy annál idősebb, és csak 3 százalékuk vett részt az elmúlt 3 évben valamilyen számítógépes képzésen. Ennek oka főként a képzőhelyek alacsony számában keresendő.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem