28 °C Budapest

Wizz Air-botrány: nem vitték el a vak utast

Pénzcentrum
2009. június 19. 08:47

A fapados légitársaság megtagadta egy nő utaztatását, mert nem szólt időben, hogy vak. A társaság a nőt csak dupla árért, kísérővel vitte volna el.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megbüntette a Wizz Air Hungary Kft.-t, mert megtagadta egy vak nő utaztatását, kifejezetten annak fogyatékossága miatt. A nő tavaly áprilisban szeretett volna Rómába utazni, ezért két hónappal korábban az interneten jegyet vett a légitársaság egyik járatára.

Utazás előtt több mint egy héttel jelezte, hogy látássérült, ekkor tudta meg, hogy nem utazhat, de a jegy árát visszakapja. A Wizz Air üzleti szabályzata szerint a foglaláskor kellett volna jeleznie, hogy nem lát, hogy felkészülhessenek a fogadására.

Korábbi cikkünk a repülőgéppel utazók jogairól:Ezzel érdemes tisztában lenni: mit tehetnek meg veled a légitársaságok


A Wizz Air szerint a vakok és siketek esetében nagyobb a biztonsági kockázat, mint például mozgássérülteknél. Szerintük ugyanis "a vakok és siketek a részben vagy teljesen audiovizuális módszerrel történő biztonsági tájékoztatás során nem kaphatják meg azt a teljes képet, amely szükséges a vészhelyzetekre való megfelelő reagáláshoz".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?