17 °C Budapest

Wizz Air-botrány: nem vitték el a vak utast

Pénzcentrum
2009. június 19. 08:47

A fapados légitársaság megtagadta egy nő utaztatását, mert nem szólt időben, hogy vak. A társaság a nőt csak dupla árért, kísérővel vitte volna el.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megbüntette a Wizz Air Hungary Kft.-t, mert megtagadta egy vak nő utaztatását, kifejezetten annak fogyatékossága miatt. A nő tavaly áprilisban szeretett volna Rómába utazni, ezért két hónappal korábban az interneten jegyet vett a légitársaság egyik járatára.

Utazás előtt több mint egy héttel jelezte, hogy látássérült, ekkor tudta meg, hogy nem utazhat, de a jegy árát visszakapja. A Wizz Air üzleti szabályzata szerint a foglaláskor kellett volna jeleznie, hogy nem lát, hogy felkészülhessenek a fogadására.

Korábbi cikkünk a repülőgéppel utazók jogairól:Ezzel érdemes tisztában lenni: mit tehetnek meg veled a légitársaságok


A Wizz Air szerint a vakok és siketek esetében nagyobb a biztonsági kockázat, mint például mozgássérülteknél. Szerintük ugyanis "a vakok és siketek a részben vagy teljesen audiovizuális módszerrel történő biztonsági tájékoztatás során nem kaphatják meg azt a teljes képet, amely szükséges a vészhelyzetekre való megfelelő reagáláshoz".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm